Itt van ez a Buda-Cash botrány, amit a sajtó szépen megrágott és körül elemzett. Számtalan önjelölt szakértő és megmondóember mondott véleményt, miközben beigazolódott a legnagyobb félelmem, miszerint a felügyelettel egybeolvasztott MNB képtelen megfelelően megfelelően kezelni egy hasonló kaliberű helyzetet. Forrásaim szerint a felügyeleti biztosok hozzánemértése a legnagyobb veszélye a jelenlegi válságnak. Az eddig is egyértelmű volt, hogy az állam nem tud versenyezni szaktudásban a magánszektorral, de azért az már a botrányos kategória, amikor brókerek elmondásai szerint a felügyelőszerv biztosainak jelentős része az életben nem látott még aktív kereskedést a tőzsdén. A probléma az, hogy jelenleg az MNB-től várjuk a helyzet megfelelő kezelését, de több ponton érződik, hogy amatőrök módjára végzik a befektetők mentését, miközben profin engedik kicsúszni a felelősöket a törvény hatálya alól.

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Azt mondja a Fidesz, hogy az MNB nem kártalaníthatja a cégeket,
mert az UNIÓ tiltja !
Matolcsy 200 milliárdos "egyetemét" nem tiltja ? Kastélyokat vásárolni,irodaházat,
és az ég tudja még mindent költöttek már el az MNB tartalékából,
akkor nem voltak komplexusaik ?
Egyértelmű, hogy ameddig csak lehet, rátolja a felelősséget az előző kormányra,
mint minden esetben, amikor érzik és tudják, nekik is van saruk ebben a brókerbotrányban, ami évekig is elhúzódhat, hogy kiderüljön, kik a felelősek !
hetöndöe
@nyanya001: A Fidesz-közeli Széchenyi Bank csődjénél a törvényben előírt kártalanítási összegen felül is fizettek zsét ki,természetesen a nagybetéteseknek.
Hát nem érdekes?
oncogito
Nem hiszem, hogy amatőrök, nagyonis profik. Csak a tudásukat nem arra használják, amire kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.