Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy debreceni férfit a Balla Irma-gyilkosság ügyében. Kedden a Blikk a honlapján írt arról, hogy úgy tűnik, megtalálták debreceni képviselőnő gyilkosát: D. Lajost, aki a váci börtönben nyolcéves büntetését tölti egy másik ügy miatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: D. Lajost emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Felidézték: 2007. április 7-ére virradó éjszaka egy ismeretlen megölte debreceni otthonában Balla Irmát, és az értéktárgyait eltulajdonította. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatott nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt. A gyanúsítottat a bíróság felmentette.

Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya 2013. november 25-én a nyomozás ismételt elrendeléséről határozott. A korábbi és az időközben beszerzett tárgyi és személyi bizonyítékok alapján 2015. február 10-én nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Lajos 36 éves debreceni lakost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – írta a rendőrség.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Az ítéletet az ismételten másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta, így az jogerőre emelkedett.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Mi lenne itt, ha lenne halálbüntetés?
Hány "úgy vélik ő a gyilkos" embert végeznének ki ártatlanul?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@oncogito: Többek között ezért nincs halálbüntetés.
papa.49
Én viszont azt kérdezem, kit védett ennyire a rendőrség, meg a szügyészség???
tivoli
Balla Irmának már annyi igazi gyilkosa volt, hogy halálbüntetés esetén Rómától Capuáig lógnának az akasztófán.
keresztapa
Ennyire nem lehetnek felkészültek a majdnem igazságszolgáltatók, hogy ártatlan emberből képesek gyilkost produkálni. A tudásuk itt ki domborodik, tudnak tény megállapítás nélkül hozzá nemértő rendőrt, ügyészt, bírót tudatlanná tenni. Az ítéletet hozó bírót kell elítélni tudatos törvényellenes tevékenységéért!
silber13
Gondolom, Schönstein részéről még nibncs vége a cirkusznak és kérni fogja a " bizonyítottság hiányában " ítélet megváltoztatását! Kiváűltképp akkor, ha most elkapták az igazi gyilkost!
Stancika
Nem mindegy hogy ártatlan, vagy csak nem tudják bizonyítani a bűnösségét. Remélem egyszer lezárul az egész, és utána már senki nem mondhatja hogy anyagyilkos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.