Már napok óta nem mondott ellent saját magának a miniszterelnök, úgyhogy itt egy életrajzi jelentőségű tudathasadása. "Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, vagy olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak" – mondta 2008-ban az ember, aki sohasem hazudott, és aki teljesen mást gondol a "magyar népről" kormányon, mint ellenzékben.

Orbán Viktor akkor azzal folytatta beszédét, hogy "aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének jogát, az valójában puccsot hajt végre az egész magyar néppel szemben." A Fidesz-KDNP-tehát ma megpuccsolta a magyar népet, délelőtt ugyanis a kormány megszavazta a hazánkat évtizedekre eladósító, 10 milliárd eurónyi hitelt felemésztő homályos paksi bővítés 30 évre szóló titkosítását.

A 2008-ban még ellenézékből szónokló Orbán azt mondta:

"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak. Hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését. Ez a mi életünk! Ez nem a kormány biznisze. Ez a mi életünk, kedves barátaim. És aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének jogát, 48 órával az aláírás előtt jelenti be, hogy egyáltalán valami készülődik, az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők és az egész magyar néppel szemben."

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem tudom melyik párt képviselője volt, de azt nyilatkozta elég bátortalan hangon, hogy a fidesz akár 500-600 millió forintot is lenyúlhat a Paks2 mutyiban. Na ettől a számtól szerintem szétröhögték magukat a fideszben, mert 500-600 milliárd lesz az inkább. Gondoljunk bele, a felcsúti gázszerelőnek csak az osztaléka volt egy évben 800 millió.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
Mert aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop! (hazudni csalni csúnya dolog)
nemkati
@Horizont: És Vadai ma reggel azt mondta, hogy a titkosítás onnan 30 év, amikor majd megépül.
dr. prédikátor
Mit is lehetne várni egy elmebeteg g...citől!!! Ennek a viktor szopkinnak az egész élete hazugságból állt ,áll!!!
Cicamama55
Az ideális szavazó polgár a Fidesz szerint olyan, mint azok a bizonyos majmok- egyben. Az egyiknek a füle, a másiknak a szája, a harmadiknak a szeme van leragasztva. Az igazi megoldás, ne legyen feje, amivel esetleg gondolkozni, emlékezni is tud!
miazavalami
Bevallom őszintén, én már nem tudom követni Orbán hadoválását, mit mondott ellenzékben, mit mondd most...
Azért valaki a köreiből kimazsolázhatná már neki , hogy ne menjen állandóan szembe magával, mert szánalmas.
levarosbukta
@Cicamama55: Nem leragasztva, hanem már eleve süket, vak és néma! Az a legjobb!
Cicamama55
@levarosbukta: De azért a legideálisabb az agyatlan!
Dr. Felipe
Na hogy is van ez akkor fideSS birkák? G vicctor puccsolja a magyar népet a titkosítással.

Ez a kurva internet megőriz mindent. :)
nyanya001
Igen, ez a mi életünk, és ti teszitek tönkre !

"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak. Hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését. Ez a mi életünk! "

Hiteltelen Janus arcú vagy !
miazavalami
@Horizont: Van benne valami, de én inkább azt mondanám, hogy Orbán emlékszik azokra a dolgokra amiket ellenzékben mondott, vagy pályája hajnalán "Nagy Imre temetés..." . De a hatalomért képes letaposni saját ifjabb kori énjét.
miazavalami
@Horizont: Értem mire gondolsz, de ebben semmi bölcsülés nincs!
Vegyük Paksot, ha már erről van szó.
Akkor ellenzékben azért nem tetszett neki , mert nem ő hozta volna össze, nem neki érik be a gyümölcs, nem pedig azért mert az országra nézve károsnak érezte.
Min5tm egy óvodás. Azért se lesz másé, csak az övé lehet az érdem!
Mondjuk, most + Gyurcsány van ellene... :-)
istvanka
Hinta-palinta hízik a diszn-Ócska!Nemcsak zsebre!
miazavalami
@Mirabilis: Ellenzék? Az mit jelent?
Itten ollan nincsen..., gyűjtik az erőiket, most fényesítik a kardokat...
human
Nem tudom melyik párt képviselője volt, de azt nyilatkozta elég bátortalan hangon, hogy a fidesz akár 500-600 millió forintot is lenyúlhat a Paks2 mutyiban. Na ettől a számtól szerintem szétröhögték magukat a fideszben, mert 500-600 milliárd lesz az inkább. Gondoljunk bele, a felcsúti gázszerelőnek csak az osztaléka volt egy évben 800 millió.
human
Ez a Putyin már nem az a Putyin, ez a titkosítás már nem az a titkosítás. Egy biztos ez az Orbán ugyanaz az Orbán.
lampa laz
@Horizont: ez a ràkaifilipné levehetné róla a rontást, futná rá abból a pár millióból.
agnes200
Én azon jobban csodálkoznék, ha orban viktor legalább kétszer ugyanaz mellett az elv mellett állna ki.
Mi fog itt majd kiderülni a titkosítás lejártakor! Lehet, nem is atomerőművet építünk! Ez csak a projekt fedőneve. :)
vonotok
Paks II kinek nagy "biznisz"??? Vezírünk, nem loptatok még eleget, nem csaltatok, harácsoltatok össze annyit, hogy a dédunokátok se ismerje a " munka " szót? Mert ,hogy at egyszerű embereknek ez nem lesz " biznisz" csak jó nagy szívás, és ezt is neked köszönhetjük.De, hogy én nem viszek virágot a sírodra az biztos.
bakurasz
Hiányolom az agyatlan Fityesz valagnyaló Maláj Tigrincs és a többi orbáncista ökör hozzászólását!
Hellcat
Na ennyit ér a mocskos cigánypáva...lehet tapsikolni fidesznyikek...
Rumcájsz
Köpönyegforgatás amit művelnek!

Elzavarni mindet a picsába, akár jobbról, akár balról...
coyote3
És ez a hazug lény bitorolja ennek a szép országnak a miniszterelnöki székét...
lampa laz
@bakurasz: még nem kapták meg a szövegkönyvet, hogy mit kell erre a hazugságra reagálni.
lampa laz
Ezt a g-nek nevezett egyént dokumentumokkal szembesítik a hazugságairól mégis képes a baloldalt, Gyurcsánnyal együtt hazugnak nevezni.
Anna Mária
Érdekes, hogy még mindig léteznek olyanok, akik hisznek ennek a beteg szörnyetegnek.
bakegya
@lampa laz: Habony vitéz -és Vajna gumicsont tétjeit már megtette és ez a lényeg .Vicctor G. pontján a nemzetbiztonsága elgázosítva és atomhalálra biztosítottan is...ennyi...a többihez meg semmi közünk...harminc évig kussssssss
karaj
Van aki segget csinál a szájából ( már bocsánat, de igy tartja a népi mondás ) !
nezelodo
Na ezek után van aki csodálkozik, hogy még a lengyel, szívvel lélekkel békemenetelők is úgy megharagudtak a hűtlen barátra, hogy mindenféle csúnyaságot írtak az országos lapjaikban, valami Putyka előtt térdelő hasonmásról?
Bercifiu
@brutus: Tévedésbe vagy, mert aq geciből még lehet rendes ember.
Aki Én
Hát nem is tíz évre titkosította...
Őszintén érdekel, hogy ilyenkor mi van? Nagyon szeretném, ha ilos, szandokán, verőce, csizmás (bocs ha kihagytam valakit a nagyok közül), vagy bármelyik csapattársuk akár együtt, akár külön-külön elmondanák, hogy ilyenkor mi van? Sajnos összeomlott a rendszerem, és nem vagyok képes ezt értelmezni. Komolyan szeretnék erre magyarázatot kapni, lehetőleg személyeskedés nélkül, mondjuk mintha a fiaikkal beszélgetnének, mert az nem ért valamit, amit ők igen. Olyat nem ér, hogy akkor más volt a helyzet, meg az érdekek, meg a gyurcsány... Pusztán a 10 évre nem, de 30-ra igen témában, és a puccs témában várok magyarázatot, mert ez ma is a mi életünk. Ki vállalja?
lampa laz
@Aki Én: Őszintén érdekel, hogy ilyenkor mi van?
Legfeljebb az utca, melyen hömpölyög az emberáradat tízezrével és azt skandálja, hogy tűnjetek a pi...ba. Az az érzésem, hogy másképpen nem lehet őket megállítani.
tivoli
Ez ám a nagy merénylet a kormányzat részéről. Eddig úgy hittük, hogy csak tíz évig kell várnunk az igazság megismerésére, erre megszavazzák a harmincra titkosítást. Most 30 évig idegeskedhetünk, rághatjuk 30 éven keresztül a körmünket, 30 évig se éjjelünk, se nappalunk nyugodt nem lesz. Ki fogja fizetni a pszichológust, amely lelki gyötrelmeinket próbálja majd orvosolni 30 éven keresztül? Nem csodálkoznék, ha a következő 30 évben megugrana az öngyilkosok száma.
Nem esetleg csak azért akarnak titkosítani, hogy a gaz Eu és USA meg ne tudja, miből építik az oroszok az erőművet?
Aki Én
@tivoli: 10:39 Az a legvalószínűbb. Hiszen 2008-ban sem EU, sem USA nem volt.
nezelodo
"tivoli ma, 10:39"

Ennél hosszabb időre kár titkosítani, mert akkor már a vénülő gyerekeink és a munkában tapasztalttá vált unokáink már tudni fogják hogy miért kell meghúzni néhány dakota lukkal szűkebbre a nadrágszíjat.
eszegfu
@Aki Én: Spoo vagy valami hasonló kollégát hagytál ki. A többi stimmel. Engem is érdekelne az esetleges hozzászólásuk.
bencemacska
"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak."

Na, látjátok, hogy nem hazudik a G. Pávatáncos! 2008-ban nem a titkosítással volt baja, hanem annak időtartamával!!!-:)))

Egyébként javaslom valamelyik tüntetés szervezőnek, hogy a legközelebbi tüntetésre béreljenek kivetítőt és többször vetítsék le a közönségnek. Hajlandó vagyok belépődíjat is fizetni érte!
eszegfu
@tivoli: Értem én az iróniádat... vélhetően sem a 10, sem pedig a 30 év alatt nem leszünk "idegroncsok" e téma miatt. Véleményem szerint, ha bármit szeretne megtudni akár az USA, akár az EU, akkor azt bármikor nem "legálisan" is megtudhatja. Sőt azt, hogy miből épitik, az már a szerződés aláirásakor is nyilt dolog volt: hitelből. Akkor mit lehet titkolni?! Nyilván a terveket, ami természetesen legyen nemzetbiztonsági okokból titkositva. Vélhetően az épitésben résztvevőket, azok arányait, és azt gondolom inkább ez az oldala érdekli az embereket. Szeretném hinni: azért Neked sem természetes, hogy ilyen óriási összegü beruházás, amely több 10 évre eladósitja az országot, és ezzel szinte odaláncoljuk magunkat a hitelező-épitő országhoz (és most ez akár Madagaszkár is lehetne!), és ha még mi nem is, de utódaink fogják elszenvedni a hitel és kamatainak visszafizetését, és amit évtizedekre titkositanak, ennek ez lenne a "rendje", "sora".
Aki Én
@nezelodo: sajnálatos módon már a békés békemenetek is elmaradnak. Hát mi lesz itt fizetett és kikényszerített ,,erő" demonstráció nélkül? Persze a lengyel testvérek kritikái nem jutottak át a közmédia tűzfalán.
nezelodo
'Aki Én ma, 12:32"

Hallod, elhamvadt a Csizmadia apóka hevülete, mint a polgári köröcskék nekibuzdulása. Nem is tudom milyen új ellenség tudná feltüzelni az előtapsolókat, és az általuk vezényelt megvezetetteket. Nincs most új fazon, a Fletó elment GYES-re, az USA új követet küldött, a V. Ildi elment nyelvtanfolyamra, a Libás is kiütve, mert a pápai húsüzem fideszesei ellopták a libás ötletet, és nem jó jel, ha emlegetik a libás mintájára disznólkodókat. Az EU-val sem érdemes kötözködni, mert túl sok kötelességszegésről hallani, jobb ha a vezér pávatánca az EU dicsőségét hirdeti. Maradt hát a belső ellenség bevált ötlete, mert a felmenők örökített vére nem válik vízzé. Na meg is kaptuk Simlicskát, lassan a Csányit, lobog a szoknyája S. Marisnak is. Csak nehogy megjöjjön a félvak osztrák sógor közel kilencven évesen az öreg autójával és baj legyen a létrával.
tivoli
@Aki Én: ma, 11:06
Akkor még nem ütötték bele annyira az orrukat, mert azt Fleto intézte.
Aki Én
@tivoli: 14:33 Vagy nem is történt semmi, csak szóba került. De ez már mindegy. A lényeg, hogy ma vannak tettek is titkosítás ügyben, és aki viszont már akkor is foglakozott vele, az ma az elkövető. Ilyenekre gondolnak azok, akik mindig a pillanatnyi érdekeinek tevő és beszélő orbánt emlegetik. És láss csodát, most is beigazolódott.
tivoli
@eszegfu: ma, 11:44
A titkosítás oka nagyon komoly lehet, valószínűleg a technológiával kapcsolatos. Ezt viszont más beruházásoknál sem szokták szellőztetni, miért pont egy atomerőműnél tennék.
És azt is gondolom, hogyha már eldöntötték, hogy igenis megépíttetik az oroszokkal, akkor már a lakosságnak erre semmilyen ráhatása sincs.
Az "odaláncolást" nem tudom értelmezni. Megrendelünk egy terméket, ha kész, kifizetjük. Ha Magyarország területén van, magyar tulajdonban, magyar használatban, hol itt az odaláncolás? Mennyiben érzed magad leláncolva Paks1-gyel kapcsolatban?

Azt viszont hallottam, hogy nem az erőmű bővítéssel van a gond mert az szükséges, csak az Unió úgy gondolta, hogy a franciákkal kell megépíttetni, és nem az oroszokkal.
tivoli
@Aki Én: ma, 14:49
Ezt most nem értem. Nem Orbán találta ki a paksi bővítést, az már lassan 10 éves téma, mivel a mostani erőmű lassan elavul. Komoly tárgyalások folytak ez ügyben, költségileg az MVM volt a fő hunyó.
Ez pl egy lobbista meggyőző beszéde:
youtu.be/SGfBwiQbhUk
Aki Én
@tivoli: 15:04 Mit nem értesz azon, hogy pávatáncos, köpönyegforgató, hiteltelen, érdek ember? Mindig attól függ, hogy kell-e Paks, hogy kinek az érdeke a lepottyanó milliárdok elkapása. A titkosítás jogossága is egy kérdéses dolog orbán szerint. Mégpedig az a kérdés, hogy kinek az érdeke? Most éppen orbán érdeke. Vagy ez, vagy az, de az nem járja, hogy két tök ellentétes dolog is a többség érdekében van. Vagy egyik, vagy másik. Most akkor lehet titkosítani 10 évre, vagy nem lehet titkosítani 30 évre? Most akkor a ,,mi életünk", vagy nem a mi életünk? Vagy 2008-ban a mi életünk volt, ma meg már nem az? Ez nem is a mi életünk? Nagyon lehet...
eszegfu
@tivoli: Bizonyára elkerülte a figyelmedet: én is helyeslem a tervekkel és az ehhez kapcsolódó technológia titkositását. Az odaláncolást ugy értem: ha valakitől kölcsönt veszünk fel, akkor sajnos, ha tetszik, ha nem függünk tőle. (Ahogy a devizahitelesek is függnek pl. a hitelező keresk. bankoktól.) Ez tudomásom szerint nem ugy "müködik", hogy kész és fizetünk. Pont ez a lényeg, hogy nincs készpénzünk, hanem a hitelt is az épitő országtól vesszük fel. Ezt érzem és értem az odaláncolás alatt. Azt meg tényleg nem hiszem el, hogy Te nem tudod: ha M.o. felvesz hitelt, akkor a tőkét és a kamatait (melyek nem kevesek) vissza kell fizetni a költségvetésből, tehát esetleg kevesebb jut mindenre - nem sorolom fel, ugyis te is tisztában vagy vele --, vagy a másik lehetőség uj adók kivetése, kiterjesztése. Én, de gondolom az átlag ember is ugy vesz fel hitelt: számbaveszi a bevételeit és a kiadásait, majd eldönti, hogy x összeg hitel törlesztés MA belefér. Az ilyen kalkulációba nem számolunk a rizikóval, mint pl. a 2008. évi válság, vagy az árfolyam nagymértékü változása. Tehát ami mondjuk beleférne az államháztartásba, nem tudjuk "holnap" elbirja? Ennyiben érint engem a Paks2. Én meg azt hallottam, hogy mire termelne az uj egység, addigra a felesleget nem tudjuk eladni, mert tulkinálat van a piacon. Nem vagyok jártas az energetikában, csak a szakértőket hallgatom (természetesen itt nem a bal- és jobboldali politikusokat értem ez alatt!!), tehát kivülállóként még azt sem tudom eldönteni: szükség van Paks2-re, vagy sem!
tivoli
@Aki Én: ma, 15:24
Fölösleges a törzsfőnökre külön jelzőket aggatni, mert egyfelől anélkül is érteném, hogy kiről beszélsz, másfelől meg manapság ez a trendi. Ha nem olyan volna amilyen, már rég nem volna ott. Ha nem vetted volna észre, mindig mindenki csak pénzről beszél, akár kicsiben akár nagyban. Mintha más szempontok nem is lennének a világon.
Aki Én
@tivoli: 15:44 Nem felesleges, mert pont ez a lényeg. Össze-vissza beszél, ettől olyan qrva hiteltelen. Így aztán meggyőződésről sem beszélhetünk. Azt gondoltam ez olyan átlátszó, hogy mindenki átlátja...
tivoli
@eszegfu: ma, 15:28
Ha tudja az ember előre, hogy gödörbe eshet, talán óvatos. De azért azt a gödröt csak meg kell ásni, ha szükség van rá.
Most azzal van a probléma, hogy az oroszok hitelbe építenek, és majd törlesztünk később. Akkor viszont nem volna, sőt égetően szükség lenne erre a beruházásra, ha mondjuk a franciákkal építtetnénk IMF kölcsönből.

Ja és mitől lesz túlkínálat mire megépül az erőmű? Talán csak nem attól, hogy más tagállamok is fejlesztik közben az energia iparukat, arra számítva, hogy majd mi tőlük fogjuk vásárolni a többletüket. Hát persze, hogy ide nem kell, mert esetleg a saját megtermeltet olcsóbban tudnának adni a lakosságnak.
dr. prédikátor
Viktor szopkin !!! Téged kellene már megpuccsolni a magyar népnek!!!Okoztál te már annyi kárt hogy 50 év is kevés lesz helyrehozni amit elkurtál!!!
eszegfu
@tivoli: Azt hiszem kimeritettük ezt a témát... próbáltunk rájönni a miértekre... de ez számomra azt gondolom, soha sem lesz világos. Mindenki mást mond, ir, nyilatkozik, de a "tutti"-tól messze vagyunk. kösz.
miazavalami
@Mirabilis: Tündér pofa! most írtad le hogy nincs ellenzék..
"van ellenzék csak szétaprózódva, biszbasz dolgokon nem értenek egyet..."
Na ez nem ellenzék.
Nézd csak a fidesz ellenzékben és most is úgy összetart mint a bírkanyáj. a juhász pedig Orbán.
.
eszegfu
@miazavalami: Igy igaz! Csak kifelejtetted a "terelő kutyáit"..
Toby
Az alábbi eset tipikus példája láccik fennen fororgni, vagy pörögni:

Rendőr: - mi van a zsákban cigány ?
Cigány:- milyen libát ? Én ?
tivoli
@eszegfu: tegnap, 16:38
Tegnap még úgy tűnt, hogy kimerítettük a témát, de közben rémálmom volt az éjszaka, megosztom veled:
Azt álmodtam, hogy megszűnt minden energiatermelés Magyarországon, mert a környező tagállamokban túlkínálat van. Mostantól az Eu-tól kell vásárolnunk mindenféle energiahordozót. Bezártak minden energiatermelő létesítményt, százezrekkel nőt a munkanélküliek száma, családok megélhetése került bizonytalanságba. Na de az nem is érdekes, majd elköltöznek külföldre, az ottani erőművekben tárt karokkal fogják várni a szakembereket. Az itthon maradottak meg vakarhatják a fejüket, hogy miből fizessék a méregdrága naftát, áramot, mivel az országban mindenki segélyből él, a munkahelyek sorozatos megszűnése miatt.
Aztán folytatódott a rémálmom: Mivel egy idő után a magyar átlagpolgár nem tudta megfizetni az importenergiát az egyre csökkenő segélyek, támogatások miatt, - gondolt egyet az Eu, és elzárta a gázcsapot, meg kikötötte az elektromosságot. Akkor most mi van? Itt maradtunk vaksötétben, fázva, süketen, vakon, se világítás, se közlekedés, bedöglött az internethálózat, mindenféle ügyintézés megbénult, se telefon, se bank, se posta, se gyógyászat, se semmi. Nem maradt semmi használható dolog, aminek az elektromos áram az alapja, mozgatója.
Kapkodnánk már, de hová? Se szénbányászat, se vízerőmű, se napkollektorok, legfeljebb a tési szélmalmok.
Az álmom vége az lett, hogy kovakővel csiholtunk tüzet, hogy süthessünk egy kis ürgehúst, mert ugye állattenyésztés sincs már, a hizlaldák is megszűntek, az utolsó százezer kacsát most pusztítják el Békésben.
Csuromvizesen arra ébredtem, hogy hangosan kiabálok: Orosz gázt akarok! Atomerőművet akarok!
eszegfu
@tivoli: Erre mondhatnám: NE nézzél esténként horror filmet, mert hasonló rémálmaid lesznek! Ezt nyilván Te is pontosan tudod, hogy 2012.dec.18-val Paks1 további 20 évre megkapta a müködési engedélyt. Akkor most - 16 évvel a lejárat előtt- miért volt ennyire sürgős a 2. felépitése? Méghozzá tudomásom szerint nem is nagyon néztek "körbe" sem másik épitő, sem esetleg valamilyen más alternativ energiatermelés ügyében. Az aggályom még: ugye, ha megépül, akkor a megtermelt áram árába bele kell kalkulálni a beruházás megtérülésének költségét is, igy vélelmezem, hogy sokkal többe fog kerülni, mintha esetleg importálnánk bárhonnan. Tehát itt fogunk állni egy nagyon drága árammal, amit természetesen elsősorban M.o. fog felhasználni, de a tultermeléssel nem tudunk majd mit kezdeni (raktározni ugye nem lehet), eladni az ára miatt sem tudjuk. Az igaz, hogy az áramellátásban függetlenek lehetünk. És akkor itt van a hitel és annak kamatai... Nem látom reális esélyét annak, hogy a megtermelt áram értékesitéséből valamennyit félre is tudnánk tenni a törlesztő részekre, tehát valamilyen + bevételi forrást kellene "találni" majd a költségvetésnek. Vagyis ebben az esetben is megvalósulhat a "rémálom", a magyarok nem tudják megfizetni háztartásaik felhasz
nálásait a "csökkenő segélye, támogatások" miatt sem. És még egy utolsó: a Szovjetuniótól 40 évig függésben voltunk, most pedig pontosan az erőmü felépitése és a hitel miatt a köv. 40 évre függeni fogunk az oroszoktól. Oroszország a SZU eredeti területéből több, mint 60 %, a lakossága meg kb. 70 %, igy én ezért bátorkodom "egy kalap" venni. Hozzáteszem ez csupán az én véleményem, amit igazi szakértők nyilatkozásai alapján alakitottam ki. Látod, ugyanarról a témáról Neked is, nekem is más-más a véleményem! Ugyhogy én nem akarok sem orosz gázt, sem atomerőmüvet...
tivoli
Te az orosz elkötelezettségtől félsz, én meg attól, hogy a két szék között a pad alatt találjuk magunkat.
A végén tényleg olyan lesz országunk, mint egy karámmal kerített tanya benne semmire való csürhével, akik ha kapnak enni az Eu-tól, még kicsit vegetálhatnak, de ha már nem, feldobhatják a talpukat. Senkit nem fog érdekelni.
Fradigege
Ez nagyon gáz. Ha ez rólam kiderülne, sunnyogva, a padok alatt hagynék ott mindent. Ebből látszik, hogy milyen magasan van a nívó. Boka magasságú a gumi gerincű szint.
miazavalami
@Mirabilis: Nem. mert egy ellenzék nem tátja a száját, főleg akkor ha már háromszor is megdönthette volna a kormányt. Ez nem ellenzék hanem ovisok serege! Csak most kezdenek vakarózni. Miért?
miazavalami
@Mirabilis: nemcsak a fidesz, hanem egymás ellenzékei is...
nemsemmi
Nem értem egyébként miért kell egyáltalán a paksi bővítésen titkosítani bármit. Nem az atomerőmű gyenge pontjait, nem a vezérlő számítógépek belépési jelszavait kérik nyilvánosságra hozni. Az viszont az adófizetőkre tartozik. hogy mennyibe fog ez kerülni, kik lesznek az alvállalkozók milyen munkálatokat és mennyiért fognak elvégezni. Hogyan és miből fogja ezt törleszteni a magyar állam.
Nem értem ezek az információk hogyan jelenthetnek nemzetbiztonsági kockázatot, főleg ha figyelembe vesszük, hogy NATO tagállamként az atomerőműről az oroszoknak több információjuk lesz mint bármelyik szövetségesünknek, vagy akár nekünk.
Akkor ki elől is titkolózunk?
Úgy tűnik csak az adófizető választópolgárok jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.
tivoli
@nemsemmi: ma, 12:12
Mikor érdekelte az államot az adófizetők véleménye. Más indokot kell keresni.
youtu.be/uQg4jsdT944
nemsemmi
Magyarország az USA legkisebb államánál is kisebb piacot képvisel. Ebbe a megállapodásba mi nem nagy súllyal fogunk beleszólni. Nem hinném, hogy a világkereskedelmi egyezmény indokolna ilyen mértékű titkosítást.
Véleményem szerint egyébként az oroszok irányába elköteleződni gazdaságilag és politikailag kockázatosabb mint elfogadni az unió vezetőinek döntését az egyezménnyel kapcsolatban.
tivoli
@nemsemmi: ma, 12:53
A te véleményed szerint. Az enyém szerint meg ami az USA-ban nem működik, zúdítják majd Európába, s abból bőven jut majd kis hazánknak. Sőt, csakis a mi félénk fogják megkapni az összes amerikás cuccot!
nemsemmi
@tivoli: Az oroszok meg majd úgy táncolnak ahogy orbán fütyül, ugye?
Csak azt fogják nézni, hogy nekünk jót tegyenek!
Ismerjük őket. Itt voltak jó pár évig.
tivoli
@nemsemmi: ma, 14:02
Most már biztos vagyok benne, hogy nem nézted meg a videót. Egyetlen szó sincs benne Orbánról, sem az oroszokról. De van az amerikai típusú egészségügyről többek között, amit azért akarnak Európára kiterjeszteni, mert az USA-ban már kevés nekik a profit.
És minden-minden titkos tárgyalások témája, amely egyezségeket ha aláírták és megmásíthatatlan, akkor, de csak akkor nyilvánosságra fognak hozni.
nemsemmi
@tivoli: És a videót az USA gazdasági minisztériuma készítette a hátsó szándékuk publikállására.
Egy szupertikos tanácskozásról kiszivárgó információt mindig fenntartással kell fogadni. Nem vitatom, hogy tényleg ez a szándékuk. minden országnak ez a célja. Az oroszok is hasznot remélnek a kölcsönös kereskeddelemből.
Igaz hogy amerikában nagyon sok botrány van a nem megfelelő, egészségre ártalmas termékekről. Ez egy demokratikus ország.
Az oroszoknál ilyen botrányt nem hallhatsz, mert ilyen hírek nem kerülhetnek nyilvánosságra. Mert nem demokratikus ország. Ha a vezetésnek nem tetsző hírek kerülnek nyilvánosságra, az újságírót eltüntetik.

Egészséges élelmiszerekről csak annyit, hogy szerinted a magyar bioélelmiszerek hány százaléka bio valójában.
A piacon nem egy olyan biotermelő van, aki mondjuk 1 tonna bioalmát termel és 2 tonnát ad el a piacon. A profitért.
Nem csak az amerikaiak proffitéhesek.
tivoli
@nemsemmi: ma, 14:42
Köszönöm a beszélgetést. Tartalmas volt.
miazavalami
@tivoli: Kicsiny hazánk sose fogja megtanulni, hogy egyedül is menne...
miazavalami
@tivoli: Tegnap 09.54-re.
Jaj te szegény! csoda hogy túlélted. Ilyen rémséget még King se tudna kitalálni...
tivoli
@miazavalami: ma, 16:13
Azóta is dadogok :-))
tivoli
@miazavalami: ma, 16:09
Itt-ott érdemes lenne megpróbálni, legalább néhány ágazatban az önállóságot!
csa-csa
@mariaberta: ezt az idióta "megpuccsolt" kifejezést?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.