Kétszer is Tiborcz István cége, az Elios Zrt. nyert a dunaújvárosi stadion felújításával kapcsolatos meghívásos közbeszerzési pályázaton – erről Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért helyi képviselője számolt be csütörtökön.

Az Elios az egyik esetben tavaly nyáron, konzorciumban nyert el nettó 190 millió forintot a stadion "színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítására", míg idén februárban újabb 25 millió forintot kaptak többek között eredményjelző beszerzésére.

A PM szakértőkkel szeretné kivizsgáltatni, hogy az összeg nagysága, amiért az Elios Zrt. elvállalta a munkálatokat, megfelel-e a valós piaci árnak, továbbá azt követelik, hogy az önkormányzat hozzon nyilvánosságra minden részletet a pályázatokkal kapcsolatban.

A PM politikusa összehasonlításképpen azt is kifejtette, hogy míg Dunaújváros a "miniszterelnök hobbija" miatt nemcsak a stadionra költött milliókat, hanem a helyi focicsapatot is 150 millióval támogatja, addig az önkormányzat évente csak 350 millió forintot költ szociális juttatásokra.

A dunaújvárosi stadion felújítása tavaly kezdődött, akkor a város polgármestere azt közölte, hogy a teljes beruházásra egy kormánydöntés értelmében összesen bruttó 600 millió forint áll rendelkezésre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Orrba-szájba,nyakra-főre milliárdokat nyerő ez az orbán-rasi pasija,miközbe Magyarország fele munkanélkül-éhezik-fázik,eladósodik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.