Az MTA BTK TTI „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport eddigi eredményeit négyes könyvbemutató keretében mutatta be február 20-án az Intézet tanácstermében. A teltházas rendezvényen nemcsak a kutatási eredményekről, hanem a Kutatócsoport terveiről is hallhattak az érdeklődők. Az eseményt az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója, a Történettudományi Intézet igazgatója, Fodor Pál nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy örömtelinek tartja, hogy a Lendület kutatócsoportok között már a bölcsészettudomány is képviselteti magát. Elmondta, hogy a Szent Korona Kutatócsoport nemzetközi beágyazottságú, önálló alapkutatást végez, amely összhangban van a társadalmi érdeklődéssel, amit a sajtóval való remek kapcsolat is bizonyít. A megnyitó után a Kutatócsoport vezetője, Pálffy Géza vette át a szót. Fodor Pál beszédéhez kapcsolódva elmondta, hogy a történettudománynak a szakma mellett a társadalomhoz is szólnia kell, mert csak akkor hasznosul az elvégzett munka. Ezért kapta...

Forrás: ujkor.hu
Feltöltő: Jesper
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Érdekes a téma, de már itt felröhögtem:

"Fodor Pál beszédéhez kapcsolódva elmondta, hogy a történettudománynak a szakma mellett a társadalomhoz is szólnia kell, mert csak akkor hasznosul az elvégzett munka. Ezért kapta prezentációja az Interdiszciplinaritás, nemzetköziség, társadalmi hasznosulás mottót"

Az "Interdiszciplinaritás" kifejezéssel lehet megragadni a társadalom figyelmét...
karma1
Szoval a vezir most gyartatja az okokat a sajat koronazasi ceremoniajara, miutan felkoltozott a Varba,... Majd mikor mar "belakta" eme intezmenyt, ki fogja talalni, hogy nem is a prezidencialis rendszert szeretne bevezetni orszagunkban, mert az olyan szimpla, olyan snassz, most ez a Lendulet csoport "uj megvilagitasba" helyezi a kiralysag intezmenyet, es vezirunk sokkal jobbnak latja, hogy egyenesen kiralysag legyunk, hiszen ahhoz passzolnak jobban a kozmunkas (jobbagy, zseller), az oligarcha (herceg, grof, foldbirtokos, majd ha mar mindent elivott/elkartyazott, akkor dzsentri) kifejezesek, es akkor meszaros lorinc pallosjogot is kaphat, hiszen o lenne Fejer megye (es az orszag) leggazdagabb oligarchaja...:o)))
karma1
@Knapp75: Az enyemet inkabb az orbitalis okorseg ragadta meg, amivel allitolag a tarsadalom ujonnan felmerult igenyenek megfeleloen tamasztottak fel ezt a kutatast,... Ugyanis Mariska neni addig nem birta megvenni a reggeli kenyeret, tejet, amig nem tudta, hun volt a korona elasva, miert serult meg a kereszt a tetejen, satobbi... Mondta is az uranak, a Tibinek, hogy "addig ne gyujjek elo keed a gyesznoolbu', mig esztet a kerdest meg nem tuggya valaszu'ni"...(Tibi ba' meg azota mar rakapott a moslekra, szepen hizik, koszoni,...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.