Annyira szerették volna összemosni a mostani botrányt a kilencvenes évekbeli Globex-üggyel, hogy nagy igyekezetükben azt hitték, az ügyekben felbukkanó Gyarmati János név egy és ugyanazon személyt takarja. Pedig ez nincs így – bukkant rá az Index.

Először Rogán Antal múlt heti sajtótájékoztatóján jegyezte meg, milyen érdekes, hogy hosszú ideig lehetett a Buda-Cash vezérigazgatója az a Gyarmati János, aki korábban a Globex-ügy gyanúsítottja volt. Másnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2 Mokka című műsorában szintén Gyarmati személyét vette elő, hogy azzal példálozzon, milyen rossz volt a Buda-Cash szabályozási környezete éveken át. Azt mondta, furcsa módon ugyanazok az emberek kerülnek elő az ügyben, akik korábban már közpénzeket tüntettek el a nyilvánosság elől. Továbbá szerinte aki a Globexszel kapcsolatba került, kérdéses mennyire rátermett szakmailag.

Az Index viszont szembesítette a Fideszt azzal, hogy csak névrokonságról van szó, mert a globexes és a buda-cash-es Gyarmati János két különböző ember. Ezt a választ kapták a sajtóosztálytól:

Gyarmati János esetében lehet, hogy névazonosságról van szó, azonban az általunk megnevezett Gyarmati János sem makulátlan a brókerbotrányban.

A Fidesz egyben mellékelt egy dokumentumot, mely szerint a buda-cashes Gyarmatit korábban egymillióra büntette a PSZÁF, mert megsértette a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket.

Varga Mihály nevében az NGM sajtó és kommunikációs titkársága válaszolta azt, hogy

számos honlapon, újságban, hírműsorban tényként kezelték, hogy a Buda-Cash-ügyben érintett Gyarmati János azonos a korábbi Globex-botrány egyik gyanúsítottjával. Varga Mihály is a sajtóból értesült erről az információról.

Az Index tehát arra nem kapott választ, tervezi-e a Fidesz a bocsánatkérést és hogy miért szedték elő a Globex-ügyet a Buda-Cash-ügy kapcsán.

A kormány nem először áll hadilábon a nevekkel: nemrég például nem a költő, hanem a politikus Juhász Ferencet hívták meg egy Orbán Viktorral közös díszvacsorára.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ezek a ganaj g...ik csak vagdalkoznak! Már kínjukban azt se tudják hogy ki kicsoda!!!Hazudni se tudnak rendesek!!! Csak a mutyi!!! Az megy!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Szerintem szándékosan mossák össze. A cél, hogy az emberek asszociációját beindítsák. Végeredmény: az M1-et néző tévébámuló közönség az egészből arra fog emlékezni, hogy valami szoci időkből való mumus felbukkant és csalt, lopott hazudott. Hát pont ez a lényeg!!! Összemosni az egészet. Utána aztán magyarázd meg egy fidesz-hívőnek, hogy az egy másik Gyarmati János. Azt fogja mondani, hogy te tutod rosszul. A valóságnak igazából nincs is semmi szerepe az egészben.
Tibor43
Lényeg,hogy mindig más legyen a hibás.
A név nem számít...
nezelodo
"mariaberta
Tudja valaki kik kormányoznak lassan 5 éve hazánkban?"

Én másként fogalmaznék, a kérdés, kik vannak hatalmon? Mert ezt amit ezek művelnek nehéz lenne kormányzásnak hívni.
nusika
Ezt nem értem! A Hungária Értékpapír 300 milliós sikkasztásért letartóztatnak 3 gyanúsitottat, a Buda-Cash-ügy kapcsán, ahol 100 milliárdot sikkasztottak??? , senki nincs gyanúsítva,letartoztatva, mert még nem találták a személyeket??? Ha értitek, kérlek magyarázzátok meg .
nezelodo
Fijjuk, írtak egy kis tanulmányt a Globex ügyről, "Az ártatlanok kora" címmel, de abban a Postabank ügy teszi ki az anyag felét. Vigyázzatok mert az nagyon meleg téma nektek, 1998 óta kerülitek, mint macska a forró kását! Hogy ezek mindig a bankok körül sertepertélnek...
Bercifiu
@mariaberta: Én úgy hallottam a kocsmában, hogy a közmunkások ismét fel vannak háborodva, hogy ez a Flató még nincs hatalmin, de már előre biztosítja a párt gazdasági jövőjét, csak elkúrcsi elnök elftárstól tart, hátha valaki megsúgja, hogy ezek nem is piros seggűek, így el kell kapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.