Mostantól hétfőtől szombatig szinte minden üzlet meghosszabbítja a nyitva tartást. Van olyan dolgozó, akinek emiatt 13 órát kell lehúznia egyhuzamban, és van, akinek éjszaka kell pakolnia – olvasható a hvg.hu cikkében.

Arra sokan gondoltak, hogy szombatonként rengetegen lesznek a boltokban, de mintha kevesebb embernek jutott volna eszébe, hogy a meghosszabbított nyitvatartás miatt az alkalmazottak látástól vakulásig lesznek kénytelenek dolgozni.

A lapnak a Móricz Zsigmond körtéren működő Lidl egyik alkalmazottja azt mondta, hogy március elsejétől már bevezették a hosszabbított nyitva tartást. A kasszában dolgozó nő elmondta, már most nyitva kell tartaniuk este 10 óráig, egész este pörgés van, tele van a bolt egészen az új zárásig.

A hosszabbított nyitva tartásra a legtöbb ismert áruház átáll, hogy legalább így próbálják megfogni a kieső időt és forgalmat. Az egyik bevásárlóközpontban lévő Media Markt egyik eladója elárulja, azon kívül, hogy az eddigi 10-20 helyett 9-21 óra közt tartanak nyitva, még semmi biztosat nem tudnak. Se a beosztásról, se az elszámolásról – mivel erről a cég központilag még nem döntött.

Korábban már a 444.hu-nak is beszélt a Mammut egyik alkalmazottja, aki – mivel a budapesti pláza másfél órával meghosszabbította a nyitva tartását – reggel 8-kor indul el otthonról, és este fél 11-kor ér haza, ami elég hosszú munkanapnak mondható.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Mind ez köszönhető, egy "gigapártnak" amely 6 g..ciből áll! Ennek a 6 szemétnek asszisztált a se nem fiatal, se nem demokrata maffia párt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@karma1: Júniustól szeptemberig a pénztárosok 70 %-a diák, 70 000 azaz hetvenezer csengő magyar forintért! :)Szóval letehetsz a profikról.
karma1
@darwin: Nalunk egesz evben dolgoznak, de a vezetoseg toluk is ugyanolyan szintet var el teljesitmenyben, gyorsasagban es udvarias kiszolgalasban 2 dolcsival kevesebb oraberert, mint tolunk. A Mekikben, KFC-ben is ok dolgoznak, egesz evben, altalaban delutanos muszakban...
darwin
@karma1: A mi diákjaink is szívesen dolgoznának,de 2-4 órás munka nincs,pedig jó lenne kismamáknak is,hiányozni meg nem lehet a suliból sem.
karma1
@darwin: Nalunk ugy oldottak meg , hogy delelott dolgoznak az idosek, vagyis akik mar kikerultek az iskolabol, es fo penzkereseti lehetoseguk a supermarketben vegzett munka, es az iskolai orak vegeztevel vannak a diakok beosztva, altalaban este kilencig, delutan ottol, na es a szombatokat-vasarnapokat tulnyomoreszt a diakok alkotjak. Nemzeti unnepeken is a diakok dolgoznak, mert az o munkaberuk kb. 2 dolcsival olcsobb orankent, (ilyenkor ugyanis masfelszeres bert fizetnek a dolgozonak, a teljes munkaidosoknek viszont adnak meg egy plusz fizetett szabadnapot is). A reszmunkaidos diakok tehat egy unnepi nyitvatartaskor dolgoznak 4 orat, masfelszeres berre kapnak osszesen 6 orai fizetest. Ha en dolgozom unnepnapon, akkor a 8 oramra 12 orai fizetest kapok, plusz 1 szabadnapot 8 oras berrel. Persze, hogy az olcsobb diakokat dolgoztatjak ilyenkor! Egy diak sem hianyozhat az iskolabol munka miatt!
karma1
@Gedeon74: Nem baj, hogyha Te ugy gondolod, hogy ez az allapot sokaig tarthato (a 13 oras munkaido, egyben lehuzva, egymas utan min. 5 napig, mert talan vannak olyan elszigetelt esetek, amikor valakinek annyira fontos a penzkereset, hogy barmit bevallal, es persze fiatal, eros szervezetu, nincs gyereke, (legalabbis nem fiatalkoru, 18 ev alatti), es pl. megoldja a korai-kesoi kozlekedest is gond nelkul (vagy olyan kozel lakik a munkahelyehez). Hidd el nekem, tudom, mit beszelek, en dolgoztam sajat uzletemben napi 14-16 orat (ekkor 30 eves voltam), es a kulfoldre tavozasom elott egy baratomnak segitettem 1 evig autos kurirkent dolgozni, (meg ezt is birtam az alig gyogyult labammal is, 45 evesen), de ez volt a maximum. (Minden este 7-re kellett a bazison lenni bepakolni az utra a csomagokat, es elindulni legkesobb 1/2 8-kor, 800-1000 km-es teritoutakra,... Sokszor este 6-ra ertem haza, utkozben aludtam 2-3-szor 20-30 percet, mert nem lehetett maskepp megoldani a pihenest anelkul, hogy be ne aludjak az uton. Fizikailag, szellemileg le lehet teljesen epulni, az egy ev alatt 3 fiatal halt meg vezetes kozben bealvas miatt,...Szoval, az en allaspontom szerint NEM lehet ezt elvarni senkitol sem eletvitelszeruen).
Fradigege
Dávid Ferenc, VOSZ főtitkár éppen Tirolban síel. Ma hallgattam a rádióban az interjút vele. Készíti a fotókat és a videókat, hogy vasárnap és ünnepnap nyitva vannak a boltok. Mivel sícentrumban van reggeltől estig nyitva vannak sima alkalmazottakkal a sí boltok. Tudtam én. Nagy humbuk, hogy állandóan valamely másik országra hívatkoznak. Ausztriában a kocsmákban lehet dohányozni. Svédországban a közértben veszed a cigit. Egyszerűen szopatnak minket, nincs itt más a háttérben. Keresztény Magyarország, kizsákmányoló eu. Púder duma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.