A jövő héttől életbe lépő vasárnapi zárva tartás két Tescora, három Lidlre, kilenc DM-re és tizenkilenc Sparra nem fog vonatkozni a Világgazdaság Online összesítése szerint. Ez mindössze harminc bolt az ezerből, ami kevesebb, mint a boltok 3%-a. Ők is csak azért ússzák meg, mert világörökségi területen vagy benzinkút mellett működnek.

A nagy láncok közül egyelőre csak a CBA és a Reál nem tudta még összesíteni a portál kérdésére, hogy hány üzletük lehet nyitva vasárnap. A CBA mindenesetre azt mondta, elbocsátásra semmiképpen sem kerülhet sor, hiszen a szakemberhiány évek óta komoly gond az élelmiszer-kereskedelmi szektorban.

Ezeket az üzleteket nem tudta letarolni a vasárnapi zárva tartás

Egyedül a Hervis sportáruházak cégvezetése tájékoztatta a lapot arról, hogy létszámleépítés lesz a kormány rendelkezése miatt, illetve hogy a maradó alkalmazottak jövedelme is csökkenni fog. Kirúgás nem, de a jövedelmek csökkenése a Tescónál is várható, illetve az Euronics műszaki áruházláncnál is, hiszen az alkalmazottak elvesztik a vasárnapi pótlékot.

Ami pedig az Auchan-t illeti, jövő héttől mind a 19 áruházuk zárva lesz vasárnaponként, viszont a hálózat 16 saját benzinkútja továbbra is nyitva marad.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@Katalin Mészáros: tudod az a baj hogy bár én se megyek cba-ba vásárolni, sokan bemennek majd, mert valahova mennie kell
én vasárnap pihenni szeretek és ebbe nem tartozik bele a vásárlás
Desischado
Marad a hétköznap, mert a cba meg a coop és a reál szóba sem jöhet!
rugacs
Képzelem, hogy nyugaton hány millióan duzzognak, mert ők eddig sem mehettek vasárnap kedvükre vásárolni! :-D
Azért ha ők túl tudták tenni magukat azon, hogy a kormányaik korlátozzák a vasárnapi shoppingolási vágyukat, talán nálunk sem lesz nagyobb baj belőle...
Január
Nem kell senkinek pánikba esni. Nem az ördögtől való a vasárnapi zárva tartás. Anno a szocializmusban jóval több ember dolgozott hétközben - ezen most nem vitatkozom - , és senki sem halt éhen, hogy nem nagyon tudott vasárnap vásárolni.
Sőt, elárulom azt is, hogy még szabadszombat sem volt sokáig és mégis mindenki hozzájutott a szükséges javakhoz.

Csak időbeosztás kérdése az egész, semmi más.

Sőt , akkor este nem 8-ig voltak nyitva az üzletek, legtöbbje bezárt du. 6 órakor. Most sok üzlet meghosszabbítja a nyitvatartási időt este 8-ig.
Majd a busz közlekedés is ehhez fog idomulni, és mindenki elköltheti a pénzét.
/Csak zárójelben jegyzem meg, most sem több a reáljövedelme az embereknek, mint anno volt. Csak a termékek lebutításával, s így az ára csökkenésével van egy olyan érzése az embernek, hogy többre futja a jövedelméből./
rugacs
@Január: Te határozottan tudsz valamit... :-)
Évek alatt mindennek jól felemelték az árát, hogy azután legyen miből engedni... :-(
Bercifiu
@Január: Csak azt nem írtad meg, hogy a munkaidő napi 8 óra, mely tartalmazott 30 perc munkaközi szünetet.
Egyébként meg csókolj be Haragos elvtársnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.