Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága szerint nem hoztható létre áfacsalásokkal kapcsolatos parlamenti vizsgálóbizottság.

A testület keddi ülésén az előterjesztő Schiffer András (LMP) azt képviselte, a parlamentnek meg kellene vizsgálnia, hogy az adóhatóság 2007 óta történt szervezeten belüli és személyi változásai voltak-e hatással az áfacsalásokra, lehetővé tették vagy kizárták azokat.

A fideszes Vas Imre ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országgyűlésről szóló törvény értelmében nem hozható létre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hatáskörébe tartozó ügyben vizsgálóbizottság. A bizottság tárgyköre az adóhatóság bevételszerző és adóztatási tevékenységére vonatkozna, így az igazságügyi bizottságnak nincs mérlegelési joga – jelentette ki.

Frakciótársa, Papcsák Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetett bűncselekmények a bűnügyi hatóságok hatáskörébe tartoznak.

Az MSZP-s Bárándy Gergely azt hangoztatta: nem gondolja, hogy az ezer milliárdos károkozás az ÁSZ hatáskörébe tartozik. Azt kérte: vallják be a kormánypárti képviselők, hogy nem kívánnak foglalkozni a kérdéssel.

A bizottság végül 4 igen és 7 nem szavazattal utasította el a tárgysorozatba vételt.

Schiffer András a bizottsági ülést követően újságíróknak úgy értékelt, a Fidesznek titkolnivalója van a láncolatos áfacsalás-sorozattal kapcsolatban. Az LMP a plenáris ülés döntését kéri a tárgysorozatba vételről.

Az ellenzéki politikus sérelmezte, hogy a testület elutasította az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló indítványának, valamint a lusztrációs törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét is.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Persze, majd a megrögzött bűnözők fogják támogatni a saját maguk elleni vizsgálatot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@m.macskosz: Rossz az aki rosszra gondol :D
gazdag dezső
Van ebben az országban annyi pénz,hogy minden dolgozni akaró becsületes ember meg tudna élni tisztességesen,becsületesen! Nem kellene éhezni gyermekeknek,öregeknek és így tovább !Nem kellene bevásárlókocsiban tartani az újszülötteket sem ,és volna elég orvos is,meg tisztességes normális ápolók is,ha nem nyúlnák le néhányan a milliárdokat !!nem kellene külföldre menni fiataljainknak diplomával cselédnek.!! Sikkasztók,tolvajok pedig a börtönökbe,és dolgozzanak ,úgy hogy havi 47 ezerből lássák el magukat !!A börtönök pedig nem 4 csillagos szállodák kell hogy legyenek. Munkát adni nekik : Amely bányákat bezártak,mos kinyitni,és odavinni az ilyen sikkasztókat.A nép nyúzóit!!!Meg lehet élni 47 ezerből !!! Próbálja ki !!!
gazdag dezső
A Magyar törvények,illetve a törvényalkalmazási gyakorlat óriási eltéréseket mutat!!A míg Damu Roland több évet kapott a talán meg sem történt erőszakért,pofonokért,addig gyermekek elleni erőszak,útcai rablások,pénzek sikkasztása,ÁFA csalások,szinte alig-alig kapnak valami keveseket amikért pul .Amerikában sok évet adnak,a többszörösét amit itten .Amilyen tettekért felmentenek magas beosztású vezetőket Amerikában ,és lecsukják,nálunk alig történik valami.Sok évig tárgyalgatják ,és egyszer csak kap a tettes,tettesek egy két,három év felfüggesztettet.Közelmúlti példákból van bőven ilyen eset.Mi van azokkal a rendőrtisztekkel akik az alvilágot segítették ?? Pintérnek már nagyon régen le kellett volna mondania !!!Európa nagyon sok országában már régen lemondatnak ilyen esetek után minisztereket !!! Itten látni ,hogy nálunk nincsen igazságos rend!!Miért nem lehet tárgyalni az ÁFA csalásokról...meg sok hasonló esetekről ?? Nagyon -nagyon sok bűn szaporodik már az elmúlt kormányok listáján./minden kormány az eddigiekből a politikai váltás óta /
Aki Én
Ez számomra felér egy beismeréssel. Egy korrekt kormány másnap kivizsgáltatná függetlenekkel az ilyen kaliberű ügyeket.
Persze amiben a szocik vádolhatók, ahhoz elég volt egy szekrény mögött talált napló kitépett oldala. Az elég volt a vizsgálathoz.
Nincs kétség.
Linna
@m.macskosz: Én csak azt szeretném, hogy a régmúltba mutogatás maradjon már el. Nem érdekel! Nem a múlton kell rágódni, hanem a jövőt kell tervezni és jobbítani. Még ez a 25 év is visszanézegetésnek tűnik, csak valahol meg kell szabni a határt. És ebben a 25 évben minden párt benne van - ki így, ki úgy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.