A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta azt az elsőfokú részítéletet, amely arra kötelezte a Miniszterelnökséget, hogy adja ki a hivatalt vezető Lázár János két utazásának részleteit – írja a direkt36.hu.

A lap azt írja, az ítélet szerint a hivatalnak meg kell mondania, hogy Lázár János – még 2013-ban államtitkári rangban – egy svájci és egy olaszországi útján pontosan mely szállodákban szállt meg, és hogy azok egyenként mennyibe kerültek.

Az ítélet jogerős, fellebbezni ellene nem lehet. A Miniszterelnökségnek az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után 15 napja van arra, hogy kiadja az adatokat.

A pert azután indította az akkor még az Origo alkalmazásában álló Pethő András, hogy kiderült, egy 2012. november végi háromnapos (tehát vélhetően csak két éjszakát jelentő) angliai utazáson 920 ezer forint volt a szállásköltség, míg egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy 2013 júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintba került a szállás az adófizetők pénzéből.

A botrány kirobbanása után Lázár inkább "saját" zsebből befizette a szállások költségét az államnak, így azóta sem derült ki, pontosan kivel dőzsölt a luxushotelekben.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
No lézeres a rábaxnyikov elvtárs bekopogott nálad, borul a bili...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@herczeg0210: Hiába nem szeretnéd kurva nagy zakó jön ezeknek a balfaxoknak!!!
mariaberta
@human: Na ja, Fideszéknél ez a divat nem? Lévai Anikó biztosan tudna erre válaszolni.
Yoda69
Nagyon helyes, csak az a baj hogy ez is kovetkezmenyek nelkul fog maradni. lezernek azonnal le kellett volna mondania, de nem o inkabb pereskedett, Most orbannak kellene ot felallitania, de nem fogja, mert nem akar egy 2.simicskat faragni lezerjanobol. Nagy baj hogy az orszag miniszterelnoke is velejeig korrupt, spicli hazaarulo, mert igy zsarolhato. Ez pedig komoly nemzetbiztonsagi problemat jelent.
karma1
Remelem, az orom-macat keszpenzzel fizette ki, annak legalabb nincsen nyoma,...:o))

Kohn elmegy a rabbihoz, es mondja neki, szeretne, ha a rabbi tenne egy szivesseget.
-Mi legyen az, Kohn?
-Tudja, rabbi, loptam egy libat a Gruntol, es akarok erte 5 sekelt adni, mert megbantam a lopast.
- Jol van, Kohn, megteszem, mert megbantad a bunodet.

Kovetkezo pentek reggel Kohn ujra a rabbihoz megy, es keri, hogy adjon 5 sekelt a Grunnek.
_Megteszem , fiam, megteszem, dehat miert nem mesz te a Grunhoz, es veszel tole libat?
- Oho, rabbi, nem ugy van az! Ha lopom a libat, es megbanom bunomet, fizetek 5 sekelt Grunnek, akkor en hatarozom meg a liba arat, de ha odamennek vasarolni hozza tisztessegesen, akkor o mondana meg a liba arat,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.