Átírja az irodalomtörténetet az a Petőfi-kutatás, amely szakértői bizonyossággal állítja, hogy valóban Petőfi Sándor földi maradványait találták meg 1989-ben Szibériában. Nos a tudományos álláspont a mai napon hivatalosan is megdőlt: bebizonyosodott, hogy Petőfi valóban Szibériában hunyt el, méghozzá valószínűleg 1856-ban. „25 év elteltével bizonyossággal állítható, hogy a Szibériában megtalált csontok valóban Petőfi Sándor földi maradványai. Orvosi szakértői vélemény alapján a maradványok és a vér szerinti leszármazottak mintája között 99,9% az egyezés” - olvasható a MEGAMORV-Petőfi Bizottság friss sajtóközleményében. Az irodalomtörténeti jelentőségű bejelentéssel kapcsolatban délelőtt sajtótájékoztatót is tartottak.

Forrás: evamagazin.hu
Feltöltő: Ginevra
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csodaltam volna, ha ezt a hirt nem ma, marcius 15-e elott ket nappal teszi kozze a mi kedves, sz@rkevero mediank,...
Hat igy van - Petofi Sziberiaban, megiscsak "agyban, Parnak kozt" halt meg, Haynau tulajdonkeppen masodik allamalapitonk lehetett, az Aradi 13 vertanu pedig mind bunozo lehetett, Matyas kiraly egy reszeges csaladirto volt, Rakosi Matyi bacsi pedig valoban mindenki edesapja volt, foleg, ha belegondolunk, hogy Ratko Annat tette anyava, azert van most problema a sok egyszerre nyugdijba vonulo munkasemberrel...

Na, mi jon meg, ki tudja megjosolni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.