Nyílt levélben üzent választópolgárainak Harrach Péter, Vác Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselője az elmúlt napok – március 15-i ünnepség körüli – eseményeivel kapcsolatban.

Ahogy megírtuk, a Honvédelmi Minisztérium és a KLIK felkérte a körzeti iskolákat, hogy a március 15-én megtartandó budapesti nemzeti ünnepre és Orbán Viktor beszédére küldjenek iskolánként 10-10 gyereket egy-egy pedagógus kísérővel együtt, akiket ingyen buszokkal szállítanának a rendezvényre.

Ezt követően az egyik váci gimnázium nyílt levélben utasította vissza a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ meghívását. Emiatt a gimnázium igazgatóját maga Vác polgármestere rótta meg, amiért "kibújtak" a nemzeti ünnep alól.

A polgármester után most nem más, mint Harrach lépett a színre és fogalmazta meg gondolatait egy nyílt levélben:

Tisztelt Váci Polgárok!

Gondolom, hogy mindannyiunk számára elfogadható a következő definíció:

“A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.”

A város képviselőjeként arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat.

Természetesen, nekem is van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom bárkivel.

Most ünnepeljünk együtt, emlékezve nemzeti hőseinkre!


70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Most összeakarsz tartozni ?
Sz@rba vagytok ? Nem lesznek tapsológépek Viktor hablatyolásán ?
Remélem minél többen nem akarnak veletek összetartozni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Csizmás Kond: 14:18 Ja, értem. Akkor te egy levegőben magadban hadonászó, kardoskodó négylábú vagy. :)
Én is voltam május 1-én ,,önként" mosolyogni annak idején. Na ezt nem szeretném újra. A lényeg az, hogy jóérzésű ember nem kíváncsi hasonló demagóg butaságokra, féligazságokra. Természetesen az ellenzék ostobaságaival is tele vagyok. Ezeknek semmi közük az ünnepléshez, ezek magukat fényezik és a másikat szapulják. Igazán meghitt. Nem igaz, hogy egy beszéd egyszer az évben nem szólhat valóban az ünnepről, ha már annyit emlegetjük. Elsősorban nekik kellene minden egyebet félretenni, és valóban csak megemlékezni és nem csak tőlünk várni ezt.
Papuska1
Itt látszik legjobban, hogy bizonyos erők célja az ország belső kohéziójának teljes fellazítása, a széthúzás erősítésével az ország meggyengítése. Nem tudjuk megtanulni, hogy a kapitalista világ örök élet-halál harc és szétesve, csak veszíthetünk! Érdekes, hogy Szegeden, ahol az MSZP-s polgármester mondta az ünnepi beszédet, senkinek nem jutott eszébe, hogy ez politikai rendezvény, és mint magyarok vettek részt, nagyon sokan. Vajon miért? Egy bizonyos szélsőbalos, és magyarellenes csapat kezd egyre aktívabban tevékenykedni. Vagy nagyon mellé lőnek, vagy nagyon tudatosan a magyar emberek életét próbálják meg tönkretenni. Lehet, hogy a megbízásukat is a határainkon kívül kapják. Ők képesek éket verni az emberek közé, még a nemzeti ünnepen is. A szomorú, hogy tömegesen ezt követik az emberek, és a vége a végre meginduló gazdasági eredmények, és konszolidáció megtorpedózása. Tény, hogy nem tombol a jólét, de miből is tombolna.? A kezdeti gazdasági sikerek, még nem teremtenek erre bázist, és félő, hogy hosszú idő kell a felkapaszkodáshoz. Ráadásul az annyira csodált nyugat, nem képes saját fennmaradásának megfelelő születésszámot biztosítani, és mégiscsak biztonságosabb "kelet-Európából" biztosítani az utánpótlást, mint a kétes ideológiájú Iszlám világból, vagy nem? Félek, hogy mi és még néhányan főként ezért kellettünk az Unióba. A nagy "nemzet feletti" ideológia mellett a régi nagy nyugati nemzetek érdekei az elsődlegesek. A nálunk "nemzetfeletti" ideológiát hangoztatók, vagy a gyökértelenségük folytán "álmodnak", és majd nagyot csalódnak, vagy tudatos ügynökei ezeknek az államoknak. És ez már olyan hullámokat vet, hogy a nemzeti ünnepet sem lehet együtt megünnepelni, és az ünnep, a vélemény formálás is egyesek szerint aktuálpolitikai cselekmény. Igen,m de mire nevelődnek így a gyerekeink, akik a sértett pedagógusok aktuálpolitikai játékainak ártatlan áldozatai? Mire tanít az az iskola, ami erre tanít? Mit visznek tovább az életbe ezeknek az iskolának a tanulói? És a...
surdillo
@Csizmás Kond: Kösz az ilyen "felkérést"!A hazugságot ne nyomja bele egy ebédeltetéssel a gyerekek fejébe!Elég nekik az elcseszett oktatást és a hamis,hazug tankönyveket látni!De mint fitymaszosnak lelked rajta!!!
voivod32
@Csizmás Kond: A mai nap ünnep, éppen ezért nem vagyunk kíváncsiak annak a szarházi bandának az emelkedett hazudozásaira, képmutatására, akik ennek az ünnepnek az eszméit meggyalázzák, a "Nemzet" szót ócska közhellyé, politikai eszközzé tették!
Kongo
"van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek"
Asszem, tévedni teccik. Eléggé országos lett a >>jelenség
teuton
@Papuska1: Ugy latszik, te ataludtal 60 evet es most felebredve elkezdesz ujbol tapsikolni. Azota azert törtent egynehany dolog, "A nemzetközi helyzet fokozodik." -szlogen sajnos nem valtozott, csak a Kedves Vezetö neve. Tehat hajra papuska: "Eljen Rakosi, Eljen a Part!" Aztan majd talaltok egy "lancos kutyat" is, aki nem ert egyet a ti illiber felfogasotokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.