A közszolgálati televízió reggel indult új struktúrájától egyebek mellett a fiatalok médiaértésének fejlesztését, a Duna csatornától a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült filmek bemutatását várja Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki a most megújult M1 vasárnap reggeli műsorában beszélt minderről.

Utóbbiak kapcsán megemlítette, eddig mintegy 550 alkotás létrejöttét támogatták, ezek a Duna TV-n kapott önálló műsorsávba kerülhetnek az eddigi, késő éjszakai időpontok helyett.

Szólt arról is: az este induló Petőfi TV-től azt várják, hogy – az azonos nevű közszolgálati rádióadóhoz hasonlóan – folytatódjon az alternatív zenék és a fiatal magyar tehetségek támogatása, "most már képi formában is". Az M1 átalakulása kapcsán Karas Monika arról beszélt: a világban nem példa nélküli az önálló közszolgálati hírcsatorna.

A médiahasználat tudatosságáról szólva arra utalt az NMHH elnöke, hogy a médiahasználattal, ezen belül az internet veszélyeivel kapcsolatos témák iránt a gyerekek nagyon fogékonyak, ugyanakkor meg kell értetni a kicsikre elsősorban ható szülőkkel is ezeket a problémákat, hiszen sokan közülük nincsenek felvértezve e kihívások ellen.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója az M1 vasárnap reggeli műsorában rendszerváltáshoz hasonlította az új struktúra elindulását.

"Nyugodtan kijelenthetjük azt, hogy ezzel az átalakítással a közszolgálati média tekintetében, nem politikai értelemben, megtörténik az oly régóta várt rendszerváltás" – fogalmazott a teljes csatornastruktúra átalakítására és a nézők igényeinek minél nagyobb mértékű kiszolgálására utalva.

Arról beszélt: a nap folyamán induló, este nyolc és hajnali két óra között jelentkező Petőfi TV-vel azokat a fiatalokat szólítja meg a közmédia, akik számára "nem nagyon készülnek a mai magyar televíziós piacon televíziós műsorok".

Az MTVA vezérigazgatója a közszolgálati televízió sportcsatornája kapcsán szólt arról, hogy a július 5-én induló M4, amelyen a magyar sportesemények mellett a Forma-1 futamait és a Bajnokok Ligája viadalait is láthatják a nézők, nem kíván versenyezni a kereskedelmi adókkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.