Három napja, március 15-én lépett életbe a vasárnapi boltzár, de március 29-én szinte minden, amúgy a korlátozás alá eső üzletbe mehetnek vásárolni az emberek – írja a hvg.hu.

Egy évben ötször lehetőséget ad erre a törvény és a húsvét előtti hétvége ideális időpont. A Tesco például minden üzletét a húsvét előtti vasárnap tartja nyitva, az Auchan szétosztja, az IKEA ötre nyújtja az adventi hétvégés időszakot – olvasható a lap cikkében.

Az Auchan menedzsmentje például azt mondta, hogy a helyi vásárlási szokások és igények alapján osztották szét a vasárnapi lehetőségeket a 19 áruház között.

A CBA-tól érkezett szűkszavú válasz alapján a nagy üzleteknél sem egységesen döntöttek, a franchise tagjai szabadon határozzák majd meg, hogy mikor nyitnak ki, így általános érvényű szabályra ott sem számíthatnak a vásárlók, mindenkinek helyben kell majd tájékozódnia.

A Tesco, már a húsvét előtti utolsó vasárnap, azaz március 29-én elhasználja azt az egyik, voltaképpen egyetlen, vasárnapi nyitvatartási lehetőséget. A cégnél a hvg.hu-nak azt mondták, egységes döntést hoztak, vagyis a – nemrég bezárt 13 után is még – több mint 200 egységgel rendelkező láncnál országszerte csak a húsvétra lőnek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Harrach elvtárs !! Nagy arcod egyszer leveszik
a multik, és akkor jajjjjjj neked, meg a gerinctelen
bandádnak !!! Igaz, " Ránk nem vonatkozik " törvényt
hoztok mindenben !!! Szégyen és gyalázat !!
tivoli
Igaza van a Tesconak, hogy a Húsvétra hegyez. Karácsony még messze van, addig még sok víz folyik le a döntéshozók homlokán.
Desischado
Remélem, nem sokáig lesz ez az elmebeteg helyzet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.