A Portfolio újságírója közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, hogy elkérje a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban született hatástanulmányokat és háttérszámításokat.

Az újságíró szeretett volna egy kimerítő elemzést írni a hatástanulmány ismeretében.  Ki akarta ugyanis deríteni, hogy a kormány és ezen belül az illetékes Nemzetgazdasági Minisztérium mi alapján támogatta és támogatja azóta is a kereszténydemokraták ötletét, mi szerepel pontosan a hatásvizsgálatban.

Válaszában a minisztérium azt írta, hogy:

"A törvényjavaslat önálló képviselői indítványként került benyújtásra az Országgyűlés elé. Tekintettel arra, hogy a törvényjavaslatot nem a Nemzetgazdasági Minisztérium készítette elő és nyújtotta be az Országgyűlés elé, így azzal kapcsolatosan nem rendelkezik hatástanulmánnyal. Fentiek alapján közérdekű adatigénylését nem áll módunkban teljesíteni."

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt en nem hiszem el!!! A Nemzetgazdasagi MIniszterium benyujt egy torvenyjavaslatot, GAZDASAGI hatastanulmany NELKUL???
Vajha miert nem? Tan nem volt hozza elegendo szakemberuk, aki kidolgozta volna a tanulmanyt? Esetleg egy egesz csoport? Nem voltak szempontok? Nem is jutott eszukbe, hogy emberek tizezrei kerulnek az utcara a hulyeseguk miatt?

Ja persze, ahol kiflicsucsok gabika legfobb erve a "csak", akkor ez a valasz a nemzetgazdasagi miniszteriumnak is megfelel... Szanalmas egy bagazs...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
mindegy...nem?
az emberek erre adtak felhatalmazást...hát most élvezzék...
lópicigáspár
@bundi: Na tőlem aztán nem kaptak felhatalmazást, mégis "élvezem"! :-(
sentinel216
Miután köpcös futballista álmában rúgott három gólt a Reálnak, felébredve morcosan megállapította, hogy csak álom volt. Na nézzük hogyan bassz*nk ki a népemmel máma. Legyen vasárnapi boltbezárás! Mivel ennek gazdasági, szociális hátteréről fingja sincs, a saját kis agyából érvel. Ujjain számolja:
Hüvelyk ujj: A népek kevesebbet vásárolnak, megmarad a pénzük a számlájukon, a bankokat már lenyúltuk, tehát a pénzzel mi sáfárkodunk, virtuálisan GDP - t növelünk.
Mutató ujj: Trottyos csuhások kapnak egy csontot, hadd örüljenek!
Középső ujj (magasan kinyújtva): Ezt nektek birkák! Nem is gyötröm magam a gondolkodással, mindenki ossza be! A boltokat bezáratom és kész! Csak!
Legközelebb majd meggondoljátok, hogy tüntettek e a net adó ellen!
Így történt, hogy (megint) emberek ezrei kerültek utcára, másoknak harmadával kevesebb volt a borítékban.
Aki Én
Még a végén feketén-fehéren látszott volna, hogy gazdaságilag ártalmas, különösen egy gyengélkedő gazdaságnak. Sokat emlegetik a környező országokat, de csak azt a részét, hogy ott is zárva vannak a boltok vasárnap. Azt már nem, hogy sokan visszaállították vagy már fontolgatják a visszaállítást. A SAJÁT (nem a mi ellenzékünk kedvéért) felméréseik szerint a kereskedelmi forgalom visszaesett 10-15 %-kal, ami még az ő lényegesen jobb gazdaságuknak sem esett jól. Többek között az osztrákok, franciák, horvátok foglalkoznak a dologgal. Sőt, a horvát alkotmánybíróság azt a döntést szükségtelennek és igazságtalannak nevezte, ugyanakkor egyeseket kedvezőbb helyzetbe hoz, vagyis beleszól a szabad piaci versenybe. Végül is ilyen előzmények után tényleg semmi szükség hatástanulmányra, elég körülnézni a környezetünkben és még újat sem kell kitalálni, csak ellesni a működőt.
Tibor43
Szerintem volt hatástanulmány. A gombnyomogatókkal közölték,hogy milyen "hatása"lesz,ha nemmel szavaznak...
Pestilence
Jééé? Tényleg?
Ki hiszi azt, hogy ennek az egész baromságnak van valami megalapozottsága?
A nem-keresztény-nem-demokrata idióták megzsarolták imádott kormányunkat egy olyan indokkal, ami tökre nem érdekli őket, csak azért, hogy megmutassák, hogy még vannak.
Azt, hogy ezzel milyen károkat okoznak (t.k. saját pártjuknak) nem foglalkoztak, mert ahhoz nincs elég tanácsadójuk. Vagy eszük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.