Miközben a Jobbik pártelnöke, Vona Gábor érezhetően hátralépett és keveset szerepel, maga a párt újra botrányos ügyekkel hívja fel magára a figyelmet. Az elmúlt napokban volt minden a köpködéstől a leleplező hangfelvételekig, több régi kínos ügyre is fény derült.

Sneider Tamásról például előkerült egy hangfelvétel, melyben arról beszélt, hogy a "cukiság" kampány csupán egy álca, valójában nem távolodtak el a radikális eszméktől és szervezetektől. Vagy ott van Kulcsár Gergely köpködős ügye, melyben a politikus azzal büszkélkedett, hogyan is köpött bele a Dunába lőtt zsidók emlékművébe. Dér Zsolt is a "rivaldafénybe" került egy videón kifejtett véleményével, miszerint a gyilkosság legintimebb formája a késsel való ölés.

A VS.hu elemzésében azt vizsgálja, hogy mennyire lehet trendszerű a szélsőséges párt térnyerése. Az Ipsos egy 2015. március 6-13 között – még a fent említett botrányok előtt – készített felmérése alapján a Jobbiknak minden eddiginél magasabb a támogatottsága. Ahogy a Fidesz népszerűsége egyre csökken, úgy a radikális párt már csak három százalékkal van lemaradva mögötte, vagyis Orbánéknak 1,7 millió, a Jobbiknak közel 1,5 millió szimpatizánsa van. A kormánynak 200 ezer szavazója húz a Jobbik felé is, ami azt jelenti, ha csak a fele is átállna az oldalukra, máris ők lennének a népszerűségi lista elejére. Úgy tűnik a kétarcú – "cuki" de egyben durva – kampány bejött az embereknek.

Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutató igazgatója a VS.hu-nak kifejtette, hogy míg a népbarát hangvétel az új szavazók átállítására, addig a radikális, kemény hozzáállás a régiek megtartása miatt szükséges a pártnak. Az igazgató azt is elmondta, hogy a kormánytól a Jobbikba átpártoló polgárok, valamint a még bizonytalanok jó részét olyan fiatalok teszik ki, akik alacsony státuszban vannak, munkanélküliek és nem látják az egzisztenciájuk biztosítását. Hozzáfűzte, hogy a választók többsége szerint jelenleg nincs az egyre gyengülő Fideszen és az erősödő Jobbikon kívül más választási alternatíva, ugyanis az MSZP-től a 2002-2010-es korszak miatt pártoltak el, az LMP-t pedig nem tartják elég nagy és erős pártnak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Vége van a kampánynak, vége van a cuki kiskutya korszaknak. Vona szépen csöndben van, de egyre jobban kivilágosodik, hogy kikből is áll ez a párt/ parlamenti párt.
Sneider Tamás alias Roy szkinhed, vagy Kulcsár Gergely a Duna parti köpködős.
Sneider most a parlament alelnöke.
Miért jó nekünk ez a hatalmas társadalmi megosztottság,?
palika
Teljesen mindegy, hogy ki mit mond, a Jobbiknak kell nyerni a következő választást!!! A fidesz egy rohadtan korrupt, az mszp meg leírta már magát, szóval lehet vitatkozni, meg támadni, de ez van, ha szereted ha nem!!!
KERKA
Vége van a kampánynak, vége van a cuki kiskutya korszaknak. Vona szépen csöndben van, de egyre jobban kivilágosodik, hogy kikből is áll ez a párt/ parlamenti párt.
Sneider Tamás alias Roy szkinhed, vagy Kulcsár Gergely a Duna parti köpködős.
Sneider most a parlament alelnöke.
Miért jó nekünk ez a hatalmas társadalmi megosztottság,?
JAJMÁR
A Jobbik az a fides, mert ők meg fognak egyezni, ezt a folyamatot simán le lehet venni a legújabb hírtévé "elfogulatlan" híreit figyelve. Amúgy abból is látszik, hogy OV ellenfélnek a szocikat tartja, holott a fides nyakába lohol a jobbik, de velük nem számol...
Kell ennek az országnak egy jobbik győzelem a kijózanodáshoz, de az megrázó lesz :(
Mariner1
@JAJMÁR: A gyurcsányistáknak biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.