Egy 2011-es háttértanulmány szerint a KDNP javaslata nyomán több mint tízezer ember veszítené el a munkáját, és közel 50 milliárdot bukna a költségvetés – írja a Népszabadság. Ennek ellenére tavaly mégis sikerült áterőszakolnia a törvényt a kisebbik kormánypártnak.

Csak a kormány által beterjesztett törvényjavaslatokhoz kell hatástanulmányt készíteni, s mivel a vasárnapi boltzárat elrendelő törvényt egyéni képviselői indítványban kezdeményezték, annak kidolgozásában a Nemzetgazdasági Minisztérium nem vett részt, hatástanulmányról pedig nem tud – válaszolta a tárca korábban a Portfoliónak.

Most azonban kiderült, hogy készült hatástanulmány az Orbán-kormány megrendelésére, amely 10-15 ezer olyan emberrel számolt, akit kirúgnak a bezárás miatt, mi több, többségük később sem talál majd munkát. Ennek ellenére a Fidesz-KDNP többségű parlament tavaly megszavazta a korlátozó törvényt, az azzal kapcsolatos kommunikcióban pedig a hatástanulmánynak végig pont az ellenkezőjét hangoztatták.

Az NGM becslése szerint a forgalomcsökkentésből adódó áfakiesés, a megszűnő munkahelyek miatt a társadalom egészét terhelő kiadások, továbbá a kieső járulékbevételek összességében 50 milliárd forintos lyukat ütöttek volna a büdzsén – volt olvasható a korábbi hatástanulmányban.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vajon miért a Semjén a miniszterelnök helyettes ?
Miért engedték át mégis ezt a baromságot ?
Valamiit tudnak Orbánról, a KDNP - sek hiszen közöttük is voltak
szép számmal besúgók !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Semmi extra...A dagadt " Társadalmi Kapcsolat" gyűlöli ezt az országot ,és ezt a népet...oszt jó napot.
Strong
Summázva:

Az ország nagy része ellenzi.
Munkahelyek szűnnek meg.
Adókiesés várható.
A kiesett adóbevételt valahol máshol szedik be, de tutira tőlünk.

Úgy gondolom, hogy az igazság oda át van...és később derül majd ki.
Knapp75
Eddig minden unortodod lépésükkel pofára estek!
Az egykulcsos szja-tól fogyasztásbővülést vártak, nem jött be, csak a bevételek csökkentek.
Bukott az állam a nemzeti dohányboltokon (éljen a fekete piac!), a nyerőgépek betiltásán, nem folyt be pénz az online cégek szerencsejáték adójából, sokkal kevesebb tranzakciós illetéket sikerült beszedni, mint amit számoltak.
A rezsicsökkentésre az ezzel megvásárolt szavazók már nem is emlékeznek, az állam meg pótolhatja vissza a közműcégek veszteségeit.
Lemondtak a társasági adó egy részéről, hogy az az állam felügyelete nélkül a látványsportágakba (főleg a fociba) vándorolhasson.

Aztán elbukták az internetadót, amivel pedig számoltak és most az "adókerülő" RTL Klub megszívatására kivetett reklámadót is átalakítják, s már a kicsiknek tesznek be vele.
Ehhez jön most a vasárnapi zárvatartás miatt kieső adóbevétel mennyiség.

Ezzel meg is válaszoltam, miért kényszerülnek folyamatosan új adók kivetésére!

Olyan, mint ha egyszerűen nem érdekelnék őket a következmények. Ennyi, a költségvetés számára hátrányos intézkedést, amelynek máshol nem jelentkezik a haszna, nem lehet véletlenül meghozni...
Vizual
Ha már itt tartunk. Én elhiszem, hogy hiteltelen a hatástanulmány. Mint minden amit csinálnak. Azt olvasom valahol, hogy a KDNP zsarolja a FIDESZT. Hát ezen sem csodálkozom. Ezek a vallásos képviselők híven évszázados hagyományaikhoz, semmi veszik az embereket. Egy durcás takony magyarázza el az ATV-ben, hogy miért jó a vasárnapi nyítvatártás és vallásos emberként hazudnak egyfolytában. Félreértés ne essen ! A KDNP-l beszélek és nem az emberekről.
Vizual
bocs ! javítok.:! "vasárnapi nyitva tartás" helyett " zárva tartás "!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.