Januárban 4,1 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken.

A közfoglalkoztatottak nélkül számolt átlagkereset 3,5 százalékkal volt magasabb a tavaly januárinál, a versenyszférában 3,3, a költségvetési szerveknél 3,7 százalékkal nőtt.

A mínusz 1,4 százalékos januári inflációval számolva a reálkeresetek 5,6 százalékkal nőttek a nemzetgazdasági átlagot tekintve, 5,0 százalékkal a közfoglalkoztatottak nélkül, 4,8 százalékkal a versenyszférában és 5,2 százalékkal a közalkalmazottak körében.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hoppa'! Itt van az eb sirhantja! A KSH megint megmondta a tutit! Vagyis (ugy altalaban, ATLAGBAN) 4.1 %-kal novekedett az atlagber a tavalyi hasonlo idoszakhoz kepest, a KOLTSEGVETESI SZERVEKNEL,... Vagyis az atlagot jol felhuzta a csillagos egbe a miniszterium dolgozok, allamtitkarok, futsalosok, szovivok, habonyarpik, a rossebtudjamegkicsodak jol felsrofolt fizuja, - mikozben a tanarok, orvosok, tuzoltok, rendorok eppenhogy kapogatjak a penzecskejuket, mar akik itthon maradtak- , vagyis ha az o havi masfelmillas keresetuket, + cafeteriajukat, mifrancukat hozzaadjuk Jozsi mentos 102 ezer bruttojahoz, es elosztjuk ezt kettovel, akkor mar meg is van a havi 800 ezres brutto atlag... Mondja me'g valaki, hogy nem erdemes tartani a KSH-t ezekert az utos adatokert,...
Aki Én
@karma1: Ez volt az első gondolatom. Jó pár eget verő fizetés, bizonyos körök milliárdos jóllakatása, és máris emelkedik az ,,átlag" bér. Csak pont nem az átlagé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.