Tizenkétmilliárd forint összértékű beruházást hajt végre Debrecenben a Schaeffler csoporthoz tartozó, gördülő csapágyakat gyártó FAG vállalat; a német autóipari cég befektetése 72 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta, a kormány 772 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz, amelynek keretében az FAG logisztikai fejlesztést hajt végre, új eszközöket szerez be, és növeli a gyártási kapacitást.

A miniszter hozzátette, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) jelenleg 109, Magyarországon tervezett beruházásról tárgyal reménybeli befektetőkkel. A megbeszélések nagyjából fele olyan vállalatokkal folyik, amelyek már jelen vannak Magyarországon, vagyis újrabefektetők lennének. "Ez azt mutatja, hogy töretlen a bizalom Magyarország iránt a nemzetközi gazdasági életben" – mondta Szijjártó Péter.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez egyenest bámulatos!:-))) Egyszerűen nem kapok levegőt!:-)))) Csak 12 milliárdos a beruházás... De micsoda tömegek jutnak munkához... Mind a 72-en! :-))) Emberek!!! Ez ám a valami!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@eszegfu: ma, 11:46
Ennyi pénzből egy kisebb hazai vállalkozást is lehetne finanszírozni, de nem! A hazaiakat inkább le kell ölni adók adójának az adójával. (Kivéve a gyevi bírót, az üzlettársakat, meg a főispánt).
silber13
Ez egyenest bámulatos!:-))) Egyszerűen nem kapok levegőt!:-)))) Csak 12 milliárdos a beruházás... De micsoda tömegek jutnak munkához... Mind a 72-en! :-))) Emberek!!! Ez ám a valami!!!
Mobil123
72 fő ??? Micsoda töretlen vágta az 1 millió fő munka jutásához!!
papa.49
@eszegfu: Ha tudsz kicsit számolni, már ,,nem is olyan jó a leányzó fekvése,,!!!
Mi fizetünk, hogy idehozzák Debrecenbe ahol kb. 100X annyi a munkanélküli!!!
feleselek
Persze, amikor bezárták a debreceni csapággyárat kb 2000 embert bocsátottak el, de most aztán belecsapnak a lecsóba és 72 egész munkahelyet teremtenek!
HURRÁ!!!
eszegfu
@papa.49: Meg sem kell erőltetni magát az embernek, hogy lássa mekkora "nagy" üzlet ez! Csak tudnám kinek, mert a munkanélküliek valóban sokkal többen vannak, mint 72 fő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.