Míg a Népszabadság azt állította, 2011-ben készült egy olyan tanulmány a vasárnapi zárva tartás hatásairól, amely szerint ez 50 milliárdos állami bevételkieséssel és 15 ezer ember elbocsátásával jár, az NGM ennek létezését tagadta péntek délben. Ugyanakkor az NGM államtitkára, Glattfelder Béla azt elismerte az RTL Klub híradójának: a tárcánál végeztek számításokat, de nem egy tanulmány formájában, hanem a "józan paraszti ész" alapján. Az eredményeket viszont nem tudják megmutatni, mert "fejben számoltak".

Glattfelder azt is állítja, ezek a számítások viszont nem támasztják alá azt, amit a Népszabadság írt. Bár ő is tagadta, hogy a tárca tanulmányt rendelt volna a vasárnapi tilalomról, az RTL Klub a kormany.hu portálon talált egy szerződést, amelyben az NGM felmérést, elemzést rendel a vasárnapi nyitvatartás hatásairól, de hogy mi van ebben, azt nem tudni.

Az eset azért is furcsa, mert 2011-ben maga Harrach Péter nyilatkozta az akkor is felmerülő boltzár ötletéről, hogy a kormány mérlegelése még a hatástanulmányok szakaszában jár. Harrachot ma hiába kereste az RTL Klub, nem akart nyilatkozni.

Az Együtt pedig azt mondta, feljelentést tesz azért, hogy megismerhessék a tanulmány tartalmát.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
Rákay Philip számolta ki ezt is, mint a 2 milliós tömeget a Kossuth téren.
papa.49
Varga mutyis Misi te tudsz számolni, még a számokat se ismered, ne hencegj...
human
Fejben számolták ki? Pont tőlük ez nagyképűség azért.
Ha volt tanulmány, akkor tudniuk kellett a várható elbocsátásokról. Ha nem volt tanulmány, akkor meg nem jártak el jogszerűen. Ezért most próbálnak valami középutas magyarázkodást kitalálni.
Dr. Felipe
Gondolom g vicctor fejében számolták ki a sötétben tapogatózva.
vonotok
Glattfelder Béla ! A testvéred sem egy nagy koponya, de a te képességed mélyen alatta van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.