A nyugdíjas asszonyt Tárnok városa jelentette fel, mondván az egyik internetes oldalon tett bejegyzése megsértette az önkormányzat jó hírnevét. A pert elvesztették, a bíróság szerint ugyanis az asszony csak véleményt nyilvánított, ezt pedig az önkormányzatnak el kell tűrnie – derült ki az RTL Klub híradójából.

A konfliktus abból alakult ki, hogy a nyugdíjas nő közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, ugyanis 255 ezer forint önrészt kellett fizetnie a helyi csatornaberuházásért, amit sokallt. Az önkormányzat viszont azt mondta, nem tudja odaadni neki a kért információkat. Ezt követően az asszony a nyilvános adatokból kezdett el számításokat végezni és ezt követően írta le véleményét, mely szerint ha a számok igazak, akkor nekik vagy nem kell 255 ezer forintot fizetni, vagy valamelyik szám hazugság. Erre fel perelte be őt a tárnoki önkormányzat.

Bár a nyugdíjas asszony a pert megnyerte, nem hagyja annyiban az ügyet. Miután még mindig nem kapta meg a közpénzről szóló adatokat, pert indít a Transparency International segítségével a tárnoki önkormányzat ellen.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
mindenki így csinálja, aki eu támogatást vesz fel valamire.
Pl.:
Ha meglátok egy úniós támogatást nyílászáró cserére, gyorsan alapítok egy céget például az Ablakcsere Bt néven (nem néztem utána hogy van-e ilyen)
A pályázatot megnyerem "okosba".

a folyamat a következő:

1.: Meghirdetem a faluban, hogy "Itten ablakcsere lesz, támogattyajaz únió, de ócsó lesssz ám pógárok, mer ám csak a felit köll kifizetnyi előre, a másik felit a zúnió állya!"
2.: Jön a sok hülye, ráugrik a témára, veszik ám a sok nyílászárót.
3.: A pógárok befizetett pénzéből kicserélem az ablakaikat.
4.: Megvárom a lóvét az EU-tól.
5.: Megyek nyaralni a Maldív szigetekre.

(ez saját tapasztalat, de sajnos nem én mentem nyaralni, és grat a hölgynek!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Mert még a végén kiderül, hogy 50 ezer lett volna a jogos díj a magas EU támogatások miatt. És akkor minden egyes lakosnál jogosan felmerül a kérdés, hogy hová tűnt az általuk befizetett több százmillió plusz pénz.
levi
Sok sikert a hölgynek, a helyi önkormányzat meg nyalogassa a répát. Nem tudják átvágni a nőt, erre egyből feljelentik?
Toby
A helyhatósági csürhe aláfeküdt a pacinak ? A perköltség amúgy közpénzből megy - ahogy az szokás G**iisztánban !
eszegfu
A történethez az is hozzátartozik: 2008-ban a falugyülésen határoztuk el a csatornázást és "fixálták" a portálonkénti 255 eFt-ot. Ezen időszaktól havi 2.500 Ft-ot kellett fizetni lakástakarék kasszába, ahol is évente a 30 %-os támogatást az államtól megkaptunk. Aki ezt nem vállalta, annak az állami támogatással növelt egyösszegü befizetést kellett teljesitenie. Ha jól emlékszem, ha a falu portáljainak a fele elfogadta a csatornatársulást, igy a többinek "automatikusan" kötelező lett, ha akarta, ha nem. Tehát a házra való ráterhelés nem "derült égből villámcsapás" volt. Abban viszont teljesen igazat adok a hölgynek, hogy az elszámolást nem láttuk. Ő is csak max. 2011. évi és még mindig az előirányzott költségeket vetette össze, amit a testületi jzk.-ből szedett (olvastam a számitásait). Most már felkeltette az érdeklődésemet a teljes beruházás bekerülési értéke, hátha találok valamit...
Fradigege
Lámpavas. Nincs értelme a szüttyögésnek.
Desischado
Gratulálok a hölgynek, és további sok sikert! Az önkormányzat azt hitte, hogy mert nyugdíjas, akkor hülye, és simán át lehet verni! Hát ez nem jött be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.