G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója néhány hetes hallgatás után ismét a nyilvánosság elé állt az ATV Szabad Szemmel című műsorában. Itt elmondta, miután politikai terméknek minősítette korábban a polgári Magyarországot, azért maradt csendben egy időre, mert nem szeretett volna magyarázkodni a "hangzavarban".

Bár kijelentése miatt rengetegen mérgesek lettek és elkezdtek haragudni, de ez használt a jobboldalnak. Még pedig azért, mert mindenki elkezdett beszélni az értékeiről, így lett egy felszabadultság-érzés. Ezért a mondatai paradox módon pozitív változást indítottak el a jobboldali emberek lelkében.

Egyébként szerinte politikát nem lehet értékek nélkül csinálni. Ő is hisz értékekben, például a bátorságban és hűségben és megveti azokat, akik gyávák és elárulják a saját közösségüket. A kritikákon nem sértődött meg, a politológia nehéz szakma, ahol nem a népszerűségre kell törekedni, hanem állni kell a lövéseket.

Arra a kérdésre, hogy a kijelentése óta találkozott-e Orbán Viktorral, azt válaszolta, hogy a miniszterelnök évértékelőjén összefutottak és "kedélyesen elbeszélgettek". G. Fodor itt úgy fogalmazott saját magával kapcsolatban, hogy erősebb, mint bármikor. Ugyanis éppen az jellemzi a jobboldalt, hogy "szabadon lehet gondolkodni", nincsen egy "miniszterelnöki intő", hogy de kár, hogy ilyeneket mondott.

Az Orbán-Simicska háború kapcsán úgy nyilatkozott a nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó sajtótermékekről, hogy ha a jobboldali választópolgárok a kormány érveit akarják meghallgatni, akkor ne ezekre a felületekre figyeljenek. G. Fodor elismerte, hogy anno ezek a médiumok segítették a jobboldalt az ellenzéki időszakokban és a győzelemben is. De nem lehet naivnak lenni, minden politikai erőnek szüksége van olyan felületre, amelyek segítik eljuttatni az érveiket a választókhoz.

G. Fodort a Jobbik erősödéséről is kérdezték, amire úgy reagált, hogy ezzel kapcsolatban van egy józan észre alapozott tesztje. Ez abból áll, hogy végig kell gondolni, az állampolgárok ténylegesen el tudnák-e képzelni, hogy például egy Novák Előd vezessen bármilyen minisztériumot. Arra a felvetésre, hogy jelenleg úgy tűnik, erre elég sok embernek igen a válasza, G. Fodor azt mondta: három év múlva lesz a választás, most a közvéleménykutatás csak egy szonda, ami figyelmeztet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jaj de jó, hogy nincs dakota harag. Azért nem ártana egy tapasztalatcsere a T. Józsi bácsival, és lehet, hogy megmutatja a hátában a tekintélyes késgyűjteményét.
volvós
G.Fodor jól teljesített az ov(r)ális szobában !!
F_Viktor
Kicsit fikázza Novák Előddel a jobbikot, de azért picit oda is helyezkedik, pár nyelvcsapás oda is szól (hátha Vonának is szüksége lesz a Századvégre?):

"Ő is hisz értékekben, például a bátorságban és hűségben és megveti azokat, akik gyávák és elárulják a saját közösségüket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.