Eddig sok száz diák dolgozott vasárnaponként az üzletekben, nekik a kötelező zárva tartás miatt most más munka után kell nézniük – olvasható az Origo cikkében.

Ugyanis hiába hosszabbítja meg sok bolt a hétköznapi nyitva tartását, a diákok főleg hétvégén érnek rá, különösen, ha nem akarják, hogy a munka a tanulás rovására menjen. A Műisz diákszövetkezet honlapján található számítás szerint 100 ezer forintos havi nettóval kalkulálva több mint 50 ezer forintot takaríthat meg egy cég, ha felnőtt munkaerő helyett diákkal dolgoztat szövetkezeten keresztül.

Diákmunkát ma csak aktív nappali tagozatos fiatal vállalhat, ami azt jelenti, hogy eddig maradt a hétvégi két nap, amikor valamilyen pénzkereseti lehetőség után nézhettek. Ez feleződik most le.

Egyelőre több a munkalehetőség, mint a diákmunkás, hiába esnek ki a vasárnapi munkahelykínálatból a kereskedelmi cégek. Amelyik diák munkát akar találni, az tud, mondta el az Origónak Bor Katalin, a Mind-Diák szövetkezet vezetője.

Sok száz diák életében és pénzügyeiben biztosan komoly változást jelent a vasárnapi zárva tartás. A helyzet pedig csak rosszabb lesz nyáron, amikor megsokszorozódik a munkát kereső diákok száma – írja a lap.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Levendula: A fidesz majd elintézi, hogy olyan gyerekek jussanak egyetemre, akik nem szorulnak rá a hétvégi munkára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Kibe nem rúgott még bele ez a szemét kormány?!
Feraj49
@Desischado: tegnap 23,30-ra .Látod mégis hatalmon vannak !
KERKA
Tegnap szembesültem vele, hogy ez akit érint, tényleg nagy probléma. A postásunknak 3 gyereke van. A középső a Pollákon tanul, a kicsi gimnazista. Ahhoz, hogy az egyetemista eltartsa magát, és ne terhelje a szüleit, vasárnaponként a Tescóban volt pénztáros. Most felmondtak neki.Gyakorlatilag az egész családba belerúgtak szépen.
mariaberta
Clavigo: Mégis mi is töltsön el örömmel? Hogy Ráchel kisasszony saját lábon áll, plusz az apjáén? És a többiekkel mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.