Még 2015-ben kötelezővé tehetik az online pénztárgépeket a fodrászoknak és a taxisoknak is, így újabb 20 milliárdos többletbevétellel számolhat majd az állam. Ez a jogszabályok további módosítását és új gépek fejlesztését fogja maga után vonni, mivel e két szakmának speciális gépeket igényel – írta meg a Világgazdaság.

A taxisoknál a többek közt a megtett út és eltelt idő alapján is kell számlázni, a fodrászatokban és szépségszalonokban pedig általában több vállalkozó tevékenykedik – úgynevezett székbérlés folyik –, ezért érdemes lehet a szerkezeteket és a szabályokat ez alapján mérlegelni és kifejleszteni.

A lap szerint már volt szó arról, hogy márciusban módosítanak és júliusban vezetik be az új szabályt.

Ez az újabb húzás további 50 ezer pénztárgép eladását eredményezheti. A jelenleg piacvezető Micra-Metripond Kft. ügyvezetője elmondta, felkészültek a gyártók a fejlesztésre és abban reménykednek, hogy hagynak elegendő felkészülési időt a kivitelezésre és engedélyeztetésre. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a szaktárca még nem kereste fel őket, holott a kamara és az érdekképviseletek már sürgette az ügyben való egyeztetést. Metál azt is elmondta, hogy az online számlázás nem okozna nagy változást a taxisok számára, hisz a NAV már most is lekérheti a taxaméterek adatait.

Berendi László, az Országos Fodrász Ipartestület elnökének korábbi álláspontja szerint az intézkedés a kis vendégkörrel rendelkező vállalkozókat akár a szürke- vagy a feketegazdaság tevékenységére is sarkallhatja, hisz bevételeik nagy eséllyel nem vagy alig fedezik az újabb jelentős kiadást és a kommunikáció havi költségét. 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ismerek fodrászt, aki inkább felmondta az üzlete bérletét, otthon fogadja csak a törzsvendégeit mindenféle "macera" nélkül.
Biztosan rohan majd pénztárgépet venni...

Egyébként meg ezen a területen a pénztárgépezés tényleg hozzájárulhat a gazdaság kifehérítéséhez, csak sajnos nem egy fodrász fog "elvérezni", mivel az ő bevételeik is megérezték ám a válságot.
(itt is kijön Orbánék torz újraelosztásának következménye:
Knapp75
@Knapp75: a jómódú eddig is el tudott menni rendszeresen fodrászhoz, az egykulcsos szja, a rezsicsökkentés vagy a kedvezményes végtörlesztés miatt felszabaduló pénzéből nem fog erre többet költeni, viszont akinek "cserébe" csökkent a szabadon elkölthető pénze, az pl. a fodrászon (a taxin meg pláne) tud spórolni.
(ritkábban megy, házilag vágja, megnöveszti...)
Levendula
Eddig sem adott egyetlen fodrász sem számlát, blokkot, nyugtát, semmit. Eztán sem fog.
human
Hiába fehéredik a pénztárgépeknek hála a gazdaság alsó szektora, ha az ott elért nyereséget megsemmisíti a felsőbb körök milliárdos csalása.
wagabund
azt mondta a rádióban egy hozzáértő, hogy hiába szeretnék bevezetni a szépségszakmában, és a bérautóknál a pénztárgépet az idén, nem fog menni, mert nincs alkalmas masina..mint az új hatmilliós trafipaxokat is csak magyarázzák..

odébb van a bevezetés, akárhogy is fenyegetőznek. alkalmatlanok.
...megasztán van még néhány foglalkozás ahol szintén be kellene vezetni...nos arról még suttogva sem esik szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.