Elképzelhető, hogy sorozatgyilkos végzett a 4-es főút mellett több prostituálttal is – írja a police.hu. A rendőrség szerint a "sorozatba illő" első eset 2007 augusztusának végén történt, mikor eltűnt Püspökladányból a 34 éves V. Zoltánné, aki a 4-es főút mellett dolgozott örömlányként. Miután három gyermeke nem vele élt, ezért eltűnését csak hónapokkal később jelentette a gyerekek nevelőanyja, miután az egyikük egyre jobban hiányolta édesanyját. V. Zoltánné földi maradványait csak 2011-ben találták meg.

A másik három, a 4-es főúthoz kapcsolható bűntény 2010-ben történt, kettő Karcag, egy pedig Téglás térségében. Az egyik áldozat még 18 éves sem volt eltűnésekor. Mikor barátja utoljára látta, éppen beült egy piros vagy bordó gépkocsiba, ami Debrecen felé indult. Azóta senki sem látta a lányt, eltűnt személyként keresik. A 24 éves P. Piroska 2010 nyarán 17.22-kor még hívást fogadott telefonján, de a rendőrség szerint 17.38-kor már halott volt. A szintén 24 éves L. Erzsébetet pedig 2 hónappal később gyilkolták meg, holttestét egy vizesárokban találták meg.

Petőfi Attila vezérőrnagy, az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának a vezetője azt mondta a Zsaru magazinnak: egyelőre nincs konkrét gyanúsított, de együtt kezelik a négy ügyet. A nyomozást nehezíti az idő múlásán túl, hogy a helyszínek – lévén külterületekről van szó – nyomszegények voltak.

A rendőrség eddig huszonkétezer családhoz juttatott el levelet, amelyben a lakosság segítségét kérik és leírják, mik a gyilkos feltételezett jellemzői. Eszerint karcagi kötődésű lehet a tettes, akinek 2010-ben volt munkahelye, illetve akkoriban hozzáfért bordó színű autóhoz. A prostituáltak körében otthonosan mozog, de a nőket "mélységesen gyűlöli", erős féltékenység jellemző rá, így az sem kizárt, hogy a múltban nőket zaklatott. Ezek mellett kést hord magánál, rajong a szúró-vágó eszközökért. 2010-ben valamilyen nagyobb változás következhetett be az életében, például halál, baleset, súlyos betegség, börtönbe vonulás vagy elköltözés – így emiatt fejezte be a "sorozatát".

A rendőrség bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki segíti L. Erzsébet gyilkosának elfogását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.