Állítása szerint országszerte 4000 helyre küldte el egy év alatt jelentkezését egy eperjesi anyuka, akinek ráadásul több szakmája is van – írja a Délmagyar.hu. A munkahelyek 95%-a egyáltalán nem is válaszolt a nőnek, ahova meg felvették volna, azt a 12 órás műszak miatt nem tudta vállalni, mert egyedül neveli 2,5, illetve 7 éves kisfiait.

Sára szülei már meghaltak, így nincs segítsége a gyermeknevelésben. Kevés pénzből élnek: mindössze a gyes, a családi pótlék és a gyermektartási díj a bevételük. Még tavaly januárban kezdett munkát keresni, miután tudta, hamarosan közeleg a gyes vége. A nőnek többféle végzettsége van, például általános ápoló, gyógypedagógiai asszisztens, eladó és saját bevallása szerint bármilyen munkát elvállalna.

4000 helyre jelentkezett Sára, mégsem talált állást

Budapesten sikerült volna 8 órás munkát találnia néhány egészségügyi intézményben, de ezekkel az volt a probléma, hogy gyermekeit nem vihette magával a nővérszállásra, albérletet pedig nem tudott volna kifizetni.

Az anyuka azt tervezi, ha a gyes végéig nem talál állást, inkább külföldre költözik, ahogy nővére és húga is ezt tették családjaikkal együtt.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Pár éve mesélte egy munkaügyis a kiválasztás egy-két gyakorlatát.

(Miután egyetlen meghirdetett állásra több ezer jelentkezés történik, ezeknek az átnézése lehetetlen. Tegyük fel, hogy az állást nem azért hirdetik meg, mert úgy kell, de már rég megvan a személy, akit majd felvesznek, -mert ráadásul ez a leggyakoribb - hanem valóban a jelentkezők közül akarnak választani. )

A papír alapon érkezett önéletrajzokat felhalmozzák egy asztalon, majd bekapcsolják a ventilátort és addig pörgetik, amíg a maradék valóban átnézhető. Ebből választanak, és behívnak pár embert. A többi megy a szemétbe.
Hasonló véletlenszerű kiválasztás zajlik az email-re érkezetteknél is, az elhelyezkedésre kb. annyi az esély, mert nyerni a sorsjegyen.
Ráadásul még hülyítik a népet a "hogyan kell önéletrajzot írni", meg "mi legyen a motivációs levélben" agymenésekkel, amelyekből jól megél egy-két cég, "mert ők profi módon megírják" a szerencsétlen helyett, de ebben az országban ez sem ezen múlik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@tivoli: Tudod, azért ez nem ilyen egyszerű, ahogyan te felvázolod. A gyerekkel mit kezdjen? És én is tapasztalatból meg tudom erősíteni, hogy sokszor nem is válaszolnak, vagy már rég betelt az állás!
tivoli
@Desischado: ma, 23:08
Sokaknak van még gyerekük ezen a hölgyön kívül, akik tudtak maguknak állást találni jóval kevesebb ajánlatból.
Ha 4000 helyre tudott pályázni, akkor ne mondja senki, hogy M-on nincs munkahely. Legfeljebb válogat mindkét fél.
ágimami
@Desischado: Én ezt úgy módosítanám, ha nincs ismeretséged, hiába van végzettséged, mehetsz a levesbe! Sajnos tapasztalatból írom!!
szaboria1
Ezek szerint már a szlovákoknál is gond van az elhelyezkedéssel.
szaboria1
Bocsika most jöttem rá nálunk is van Eperjes,
Csizmás Kond
Ja, sok a tudománya és az a baj...miért nem állta meg a helyét a gyerekei apja mellett most volna támasza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.