A pedagógusok közül többen is úgy döntöttek, pert indítanak azért, hogy megkapják a bankszámlavezetésük díját. Most ugyanis ennek csak a felét fizeti ki nekik az állam, holott a teljes összeg járna nekik. Ez akár 80 ezer forintot is jelenthet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint – derült ki az RTL Klub híradójából.

A tanárok szerint a probléma, hogy a KLIK késik a kifizetésekkel, ráadásul azokból adókat és járulékokat is levonnak. Ez ellentétes a Kúria 2013-as határozatával, amely szerint a számlavezetési díjat, a bankkártya díját és a tranzakciós díjat csökkentés nélkül kellene minden közalkalmazottnak utalni.

A közszférában a bérek kifizetéséhez kötelező bankszámlával rendelkezni, melynek költségeit a munkáltatónak kell állnia.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nyugi, kedves pedagógusok, legyen előttetek példa Sumácska, vagy mészéros & mészáros lőrintcz. Ezek egyike se perelt a lóvéért, mégis menetrendszerűen megérkeztek a milliárdok ! Meg a többi nyalogánynak szarházinak is !
Tudjátok ? é - l -e - t - p - á -l -y -a m - o - d - e - l - l !
nezelodo
Azért milyen jó, hogy pörrel lehet csak kivasalni a zemberekért leledző kormány szervezetéből az amúgy járó, eddig jogtalanul elvont aprópénzt. Persze amilyen a mi kormányunk ez sem megy sandaság nélkül. Biztos más munkavállalók, pl. a rendőrök azt hiszik milyen jó a tanerőnek. A tanerő meg elhiszi, hogy megemelték a talajmenti rendőrök javadalmazását. Érdekes lenne egy eszmecsere, valahogy így hangzana: titeket is á...sztak? Minket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.