Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik politikusával a 444 készített interjút. Ebben többek közt szó volt az orosz-ukrán konfliktusról és Magyarország helyéről a nyugati és keleti nagyhatalmak között. Gyöngyösi kifejtette, szerinte a külpolitika feladata, hogy "egyengesse a különböző típusú együttműködések előtt az utat, és hiteles, kiszámítható és hosszú távú perspektívát vetítsen".

Ezért a Jobbik politikusa úgy véli, lehet, hogy Orbán Viktor van hatalmon, de neki a nyitás keletre hitelességi problémát jelent. "Még a rövid távú memóriával rendelkezők is emlékezhetnek arra", hogy mi volt a véleménye Orbánnak a 2010-es hatalomra kerülése előtt Oroszországról vagy Kínáról.

(...) azt én is tudom – mert visszahallom –, hogy Orbán Viktorra – kétharmad ide vagy oda – hogyan tekintenek keletről. Onnan, ahol hosszútávú bizalomra épül minden, ezt a fajta mentalitást nem részesítik előnyben

- mondta el Gyöngyösi. Arra a kérdésre, hogy akkor köpönyegforgatónak tartják-e keleten Orbánt, azt válaszolta, "abszolút" és "hiteltelennek" is. Igaz, ezt felülírhatja a rövid távú érdekazonosság, de ez nem egy stabil külpolitika alapja.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az az igazság hogy a hazugovics már az indulásnál eljátszotta a külföldiek bizalmát, ezt soha nem felejtik el keleten, ott az adott szó erősebb mint az írás, csak ez olyan hülye hogy soha nem lát tovább az orránál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Juszuf: 06:58, 07:00 és 07:09 Remeg a kezed? Egy mondat két nekifutásra?
Nem akarlak bántani, van neked elég bajod. Ne félj, nem fogják törölni értékes hozzászólásod, hiszen elmondás alapján nem hinné el senki, hogy ilyen is van. Szokták mondani, hogy a kormánykritikus oldal sötét és gyűlölködő. Na akkor te biztos kormánykritikus vagy, még ha sokatmondó írásaid nem is ezt tükrözik. Nem lep meg tipikusnak mondható véleményed, érvek helyett mindig hasonlók jönnek. Ezt gondolom csak a a hitelesség, meggyőzés kedvéért teszitek. Csak így tovább, ezzel sokban segítitek a kormány megítélését. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem akarok közétek tartozni.
Na igyál valamit, dőlj hátra, kapcsolj az M1-re és nyugodjál békében.
Juszuf
@Aki Én: Az a baj, hogy nem veszed észre, hogy nem vagy különb nálam. Sőt rosszabb vagy! A baloldali liberralista eszméitek nagyon messze állnak attól. Lelki szegények vagytok és észre sem veszítek a valóságot. Szűk látókörűek és elvakultak vagytok és valójában ti vagytok a haza elárulói, mert a nagytőkés nyugatnak a szekerét toljátok, akik csak a piac és a hatalom megszerzése érdekében hergel titeket. SAJNOS EZT NAGYON JÓL BELÉTEK OLTOTTÁK ÉS NEM VESZED ÉSZRE HOGY EZ A KORMÁNY A LEHETŐSÉGEIHEZ KÉPEST SZÁZSZOR TÖBBET TETT MINT A SZOCIALISTÁK ÉS A LIBERÁLISOK A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA. A számok is ezt tükrözik. Az infláció a 0-hoz közelít. A banki kamatok lefelé mozdultak. A svájci frank fékeinek feloldása nem okozott akkora pánikot, mint a környező országokban. (Ennek köszönhető egy -két simlis brókercég bedőlése.) Az unortodox politika elemeit jó néhány nyugati ország átveszi. A dinamikus GDP növekedéssel párhuzamosan nem emelkedik az eladósodás, sőt az előző kormány által eladott vagyonok kerülnek újra vissza. És ezt a három legnagyobb hitelminősítő a napokban el is ismerte. Ez bizonyítja, hogy te és a többiek elvakultak vagytok és nem a tényekről vitatkoztok.
Aki Én
@Juszuf: Nem kell nekem semmit mondanom. Igazolod te magad, hogy milyen ostoba vagy. Aki ennyit lát ebből a kormányból és ennyire bekajálja a hazugságait, az tényleg nem e világi lény.
Isten őrizz, hogy töröltesd magad. Hogy mutatnánk be az igaz fideszest?
Aki Én
@Juszuf: Most nézem Józsi, hogy a fészbukon is nyomulsz. Ott is szépek az írásaid.
Ebben a posztban is szépeket és kulturáltakat írsz, még a nőknek is. Te tényleg egy beteg elme vagy.
Ha valakit érdekel, megtalál a hozzászólások fölött, a fészbukos kommenteknél téged.
mariaberta
Juszuf termel, főleg hülyeségeket, hogy még ez az oldal sem tudja elviselni.
kukac50
Végre valaki meg mondta az igazat Orbánról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.