A parlament feloszlatásáról szóló határozati javaslatot nyújtanak be ellenzéki képviselők.

Ezt Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke közölte hétfőn sajtótájékoztatón, jelezve: az indítványhoz a szocialista Tóth Bertalan és két független képviselő, a DK-s Varju László és az együttes Szelényi Zsuzsanna is csatlakozott.

Szabó Tímea azt mondta, Orbán Viktor azt nyilatkozta, mindent tudott a Quaestor-ügyről. "Mindent előre tudott, de nem tett semmit" annak érdekében, hogy segítse az embereket – jelentette ki, hozzátéve: szerintük a miniszterelnök és a kormány méltatlan és alkalmatlan arra, hogy tovább vezesse az országot.

Emlékeztetett: a múlt héten több ellenzéki párt is felszólította a kormányfőt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást önmaga ellen az Országgyűlésben. Hétfőig adtak határidőt a kormányfőnek, de miután ezt nem tette meg, benyújtják a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot.

Orbán Viktornak a Quaestor-botrányért és az "elvett évekért" vállalnia kell a teljes politikai felelősséget

- hangoztatta Szabó Tímea.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Hellcat: A hazugovics saját magától soha nem fog lemondani!!!
Ez egy hatalom mániás pali!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Tegnap is késő lett volna feloszlatni a parlamentet, de holnap se fog sikerülni. Jobban ragaszkodnak ezek a hatalomhoz, minthogy feloszlassák magukat. Az a lehetőség meg szóba se jöhet, hogy a közt. elnök oszlassa fel. Neki is Orbán a "főnöke". Meg kell hálálni a pozíciót, még akkor is, ha most épp mosolyszünet van köztük.
GeoCravker
@papa.49: Egyre kevésbé látok olyan alternatív szavazási lehetőséget, ahol a szavazócédulák nem flaszterből vannakl... :-(
papa.49
@GeoCravker: Sajnos én se látok semmilyen egyéb megoldást, csak a tömegmegmozdulást, de nem 1-2 ezer ember, hanem 1 millió!!!
GeoCravker
@papa.49: No igen. De legalább pár százezer. S olyan szervezés (v. akár hodószónok), aki felelősséget is mer vállalni.
papa.49
@GeoCravker: Hát azt az embert kellene már ezerrel keresni, aki mögé odatud állni minden ellenzéki erő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.