Igaz, hogy a devizásoknak külön nem kell kérvényezni az elszámolást, mert elméletileg az összes folyamat automatikusan és költségek nélkül fog működni, azonban a kedvezményesen végtörlesztők kivételt képeznek ez alól. Ők legkésőbb március 31-én, vagyis holnap igényelhetik utoljára az elszámolást és nem mindenki számára lesz ingyenes a folyamat – figyelmeztetett a portfolio.hu.

2012 márciusában statisztikák jelentek meg a kedvezményes végtörlesztések kapcsán. A táblázatból kiderül, hogy azok, akik kedvezményes árfolyamon szabadultak meg deviza-tartozásuktól, közel 170 ezer főt számlálnak, rájuk vonatkozik a holnapi határidő is.

Oda kell figyelnie a devizahiteleseknek a holnapi határidőre

A kedvezményes végtörlesztőknek két határidőt kell figyelembe venniük:

2015. március 1. – március 31. – az érintetteknek ez idő alatt kell jelezniük egykori bankjuknál, hogy elszámolást szeretnének.

2015. november 30. – eddig kell az elszámolást megtennie a banknak, úgyhogy valószínűleg el is fogják ezt húzni a határidőig.

Az elszámolás igénylése kizárólag azok számára költségmentes, akik a végtörlesztésüket annak idején hitelből, vagy részben hitelből fizették. Akik viszont ugyanezt készpénzzel rendezték, azok számára 10 ezer forintba fog kerülni az igény benyújtása a bankhoz.

A porfolio.hu azt is kiemelte, hogy ezt az összeget kizárólag akkor térítik vissza, ha kiderül: a végtörlesztés során igénybe vett árfolyamkedvezményt meghaladja a most visszajáró elszámolási összeg. Mivel ennek a kiszámítása úgy zajlik, hogy az elszámolási összegből ki kell vonni a végtörlesztés során igénybe vett árfolyamkedvezményt, így végeredményben nincs túl sok esély arra, hogy bárki visszakapja ezt a benyújtáshoz befizetett pénzt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Akik arra nem tudtak odafigyelni, mekkora csapda áll nyitva előttük, hogyan értenék meg most ezt? :)
Törölt felhasználó
@verőce21: Kik? Akik végtőrlesztettek, akik sokkal jobban jártak, mint egy forinthitellel... Akiknek nem volt felső plafon a törlesztésen... Tehát a sok politikus a 100 milliós földhitelével meg azok, akik zsebből kirakták a hitelüket. Nem fogom őket lehurrogni, de talán nem őket kéne sajnálni ebben a sztoriban nem?...
verőce21
@ziziplanet: (18:54) Nemcsak azokról van szó akiket említesz. Olvasd el ezt a cikket:
www.penzcentrum.hu/hitel/sokan_mar_holnap_bukhatjak_a_devizahiteles_elszamolast.1044201.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel

pl. egy részlet: "Azoknak is érdemes kérnie az elszámolást, akiknek hatalmas, jóval az átlag feletti kamatemeléssel kellett szembenéznie. Különösen igaz ez, ha az árfolyamrés mértéke is nagy volt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.