Rezsicsökkentési elem is lehetne a fogyasztói tej áfájának 5 százalékra csökkentése – mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és terméktanács elnöke csütörtökön Budapesten. Mélykuti Tibor erről Czerván Györggyel, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt, amelynek témája az uniós tejkvóta április elsejei kivezetése volt.

A tej terméktanács elnöke közölte, a csökkentésre már az idén is tettek javaslatot. Emlékeztetett: a magyar fogyasztó rendkívül árérzékeny, és a magyar tejtermékfogyasztás több mint fele tej.

Czerván György megismételte az FM korábbi álláspontját az ügyben, miszerint a szaktárca támogatja az alapvető élelmiszerek áfamérséklését, figyelembe véve az ország büdzséjének teherbíró képességét. Mint mondta, a fogyasztói tej áfájának csökkentése mintegy 18 milliárd forintba kerülne.

Emlékeztetett: az áfacsökkentés a Nemzetgazdasági Minisztérium hatáskörébe tartozik, és annak vezetője a későbbiekben – a magyar gazdaság teljesítményének függvényében – nem zárta ki az áfamérséklés vizsgálatát.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edy Andre
Ki a bánatnak kell több tej? Az emberek felének konkrétan méreg amúgy is.

Kenjék a hajukra vagy vigyék Kazahsztánba a maradékot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.