Pár napot kell már csak várnunk az igazi tavaszra, a legfrissebb számítások szerint a jövő hét közepétől megszűnik a hideg levegő utánpótlása, egyre melegebb, szárazabb légtömegek áramlanak majd fölénk, így a hét második felében már kellemesen meleg, napos, hamisítatlan tavaszi időnek örvendhetünk – írja az Időkép.

Szükség lesz azonban még a vastagabb kabátokra, a hét közepéig meglehetősen szeles, változékony időre van kilátás, elsősorban kedden akár nagy területen is viharossá fokozódhat az északi-északkeleti szél, és ezt követően is csak lassanként mérséklődik a légmozgás.

Az időjárás-portál szerint vasárnap és a hét elején még gyakran lesz erősen felhős az ég, és záporok, a magasabban fekvő területeken hózáporok is kialakulhatnak, keddre virradóra pedig északkelet felől délnyugat felé haladva egy gyors mozgású csapadékzóna haladhat át az ország fölött többfelé okozva esőt, havas esőt, a magasabban fekvő tájakon akár havazást is.

A hét közepétől aztán egyre kevesebb lesz fölöttünk a felhő, egyre többet süt majd a Nap és a légmozgás is fokozatosan mérséklődik. Ezzel együtt határozott felmelegedés veszi kezdetét, megszűnnek a hajnali fagyok, és délutánonként is egyre melegebb időben lesz részünk, péntek-szombat környékén már a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet, beköszönt tehát az igazi tavasz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Az Áprilisra azt mondják - "hét tél, hét nyár". Ezzel nem is lenne baj. Gond az, hogy felénk még az eső is elfelejtett esni, télen pedig nem volt hó. A talaj nedvességtartalma alacsony, s ezt még a szél tovább csökkenti.
Tehát ide eső is kellene, mert nagy lesz az aszály.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.