Húsvét örömhíre arról szól, hogy Isten úgy döntött, lehetséges a lehetetlen – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap, a budapesti Deák téri evangélikus templomban tartott istentiszteleten. 

Minden azonban mégsem lehetséges, a vasárnapi zárva tartásra utalva például az evangélikus püspök úgy fogalmazott:

bár kétezer évvel ezelőtt nem tartottak politikai vitanapot a jeruzsálemi parlamentben, sőt népszavazást sem írtak ki arról, hogy lehet-e vasárnap nyitva egy sziklasír, a világ, a természet rendje az, hogy nem lehet.

Nincs átjárás az élet és a halál között, ez a természet rendje – hangsúlyozta Gáncs Péter, hozzátéve, hogy ami húsvét hajnalán történik, mégsem természetellenes, hanem természetfeletti.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mlaszlo
A suszter maradjon a kaptafánál. A politikusnak a nép jólétével kellene foglalkozni, a papnak meg a hívek lelkével! Szomorú, hogy az egyházak arra használják hatalmukat, hogy a híveket befolyásolják valamelyik politikai irányzat felé.Ez a hozzáállás bemocskol mindent ami szent.A Kádár korszakban jártam templomba, de soha nem hallottam, hogy a pap politizált volna. Hirdette az igét és a hívek lelkével foglalkozott. Gyerekkoromban ezeknek az ünnepeknek ereje volt.Szocializmus ide, szocializmus oda.Ezek tények.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Csuhások szereptévesztése! Csak tudnám, ki kérte meg őket arra, hogy az igehirdetés helyett politizáljanak az istentiszteleteken?
picike
az örök életet hirdesse arra van egyedül hivatva nem politikára azt neki tilos
Nemezis
Nincs ezzel semmi baj. A boltok legyenek nyitva vasárnap, és aki vallásosnak tartja magát, az ne menjen vásárolni, a többiek meg menjenek ha akarnak. A dolgozók meg majd eldöntik, vállalják-e a műszakot kis + pénzért.
köhögő bolha
Vitya alsónadrágjába járnak eligazításra a csuhások,mert a perselypénzből éhen döglenének!
Aki Én
Nem kell komolyan venni. Aki erre fogékony, azt már régen elvesztettük. Ráadásul őrült nagy butaságokat mond.
panellproli
@köhögő bolha: nem igaz, mert a perselypénz tisztán az övék, ugye pár éve nagyon felháborodtak a papok, amikor arról volt szó hogy nekik is adózni kéne a perselypénz, a keresztelés, esketés és egyéb tevékenységeik után beszedett pénzből. Nem véletlen, hogy a templomok roskadoznak az aranytól. A papok meg bort isznak és vizet prédikálnak. persze, hogy nyalják OV alfelét, hisz rengeteg pénzt kapnak.Az igaz egyházakat, mint amilyen a volt gyóntató papjáé,meg kisemmizte, mert azok a szegényekért vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.