A Nemzeti Nyomozó Iroda pár hete újra elrendelte, hogy folytassák a nyomozást Reichardt Ignác, a London Bróker Értékpapír Rt. egykori tulajdonosának kivégzése ügyében – írja a Magyar Nemzet.

Reichardt Ignácot még 2000. januárjában gyilkolták meg Budafokon. A terepjárójában ülő vállalkozót többször is meglőtték. Akkoriban felröppentek olyan találgatások, miszerint Reichardtot azért ölték meg, mert milliárdos nagyságrendű pénzügyi visszaélésekről akart kitálalni, de még arról is lehetett hallani, hogy az állítólagos kapcsolatai miatt kellett meghalnia, melyek az olajmaffiához kötötték.

A lap szerint a 2000-ben történt merénylet aktáit most a Buda-Cash és a Quaestor bedőlésével nagyjából egy időben újra elővették. Úgy gondolják, most - tizenöt év elteltével - felbukkant némi esély a rejtélyes gyilkosság megoldására. A rendőrség a lapnak az eljárás megindításának tényét megerősítette, de további részleteket még nem közöltek.

Reichardt Ignác annak idején kapcsolatban állt a Buda-Cash alapítójával, Kovács Tiborral is, akinek az akkori sajtóértesülések szerint a strómanja lehetett. Még a 90-es évek második felében egyik üzlettársa, Rózsa Ferenc feljelentést tett Kovács ellen, mert szerinte jelentős összegeket utalt a London Brókerhez, valamint a gyanúja szerint Reichardt közreműködésének segítségével eltüntette a brókerháznál tartott Fik-részvényeket.

A brókerházat 1999-ben a Fik-részvények miatt már több, mint egy éve figyelték a hatóságok. Reichardt Ignác a halála előtt két hónappal vált meg a London Brókerben lévő érdekeltségétől, Kovács Tibor pedig még '98-ban szállt ki a Buda-Cashből.  A London Bróker annak idején azért ment tönkre, mert '99-ben fedezetlen összegek tűntek fel a számláján több alkalommal is. Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet végül felfüggesztette a tevékenységét.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nemezis
Egyértelmű. A Gyurcsány lőtte le, csak mostanáig várta a nyilvánosságra hozással.
human
@szaboria1: Nem lett meg a tettes ahogy az olaj ügyekben sem találtak meg egyetlen fejest sem.
Hellcat
2000 ben is fidesz volt...Ejj de érdekes véletlen ez nem? Azthittem ezeket a politikai gyilkosságokat csak mostanában kezdték el.
szaboria1
@Hellcat: Az Aranykéz u. robbantás is a Fidesz alatt volt.
Hellcat
@szaboria1: Fog fel úgy, hogy volt veolt bennem egy kis irónia :) Semmirekellő bűnözők voltak ezek mindig is...besugó min.elnök...maffiózó belügymin. Meg az apró...
Ruby
Keresik a szocialista szálat aztán jól összekötik a mostani ügyekkel!Bár szerintem ezt a szart nem tudják lemosni magukról, de hát próbálkozzanak.Ezt a szagot már nem nyomja el a mosakodás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.