Az Igazságügyi Minisztérium által indítványozott törvénymódosító javaslat szerint ezentúl az orvosok elfogadhatnák a hálapénzt, ha ezt a kezelés után teszik. A hírre korábban a Magyar Rezidensszövetség úgy reagált, ez konzerválná a "szoftkorrupciós" rendszert. Most a Magyar Orvosi Kamara elnöksége is jelezte: elfogadhatatlan az ötlet.

Közleményükben többek közt arról írtak, a törvénymódosítás évtizedeken át bevett gyakorlatot szentesítene:

A Magyar Orvosi Kamara ismételten és határozottan leszögezi, hogy a hálapénz intézménye orvost és beteget egyaránt megalázó helyzetet teremt, aláássa az eredményes gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmat, kifejezetten növeli az orvosok kivándorlási szándékát, ezért mielőbbi teljes megszüntetése elemi közérdek.

A hozzá vezető út pedig nem lehet más, mint a jelentős béremelés, a gyógyítók számára tisztes megélhetést biztosító, értékálló jövedelem törvényi garanciája.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Ezeknél már megint nincsenek otthon. Kijelentették, harcolnak a hálapénz ellen, majd engedélyeznék a kezelés után. Ha a stadionépítés helyett az eü-t tették volna rendbe, most nem lenne orvos és ápoló hiány.
coni
Az érintetteknek semmi köze hozzá. Itt 2/3-os unortodox illiberalizmus van. Majd utólag mindenki kap konzultációs levelet 1 Milliárdért.
Dr plágium
"A hozzá vezető út pedig nem lehet más, mint a jelentős béremelés, a gyógyítók számára tisztes megélhetést biztosító, értékálló jövedelem törvényi garanciája."
Ebben tökéletesen igazuk van.
Észbe kaphatna a kormány, hogy nem a politikusok fizetését kell emelni (így is túl vannak fizetve), hanem azokét akik naponta emberéleteket mentenek, gyógyítanak...Mi lesz az országban ha nem lesz orvos, ápoló? Persze egyszerűnek látszik a dolog, majd főiskolát végeztetnek a vajákos asszonyokkal...
Tartok tőle, ez megint úgy fog elsülni mint a mentősöknél, csökkenni fog a fizetésük.
colibri
Minden intézkedésük, bármihez nyúlnak sikertelen, de inkább úgy mondanám, hogy car, nem is értem, honnan van még mindig! ekkora támogatottságuk!
Vasárnap a tapolcai körzet újabb kritikát szórhat a drágalátos fidesz-kormányra!
sentinel216
A korrupciós bűnöző kormány szeretné lerántani a maga szintjére az orvostársadalmat. Ha elfogadják a "hálapénz törvényt", cinkosaivá válnak a maffia kormánynak. Ezzel kiiktatná a köpcös vezér a követelések sokaságát, ami az egészségügy helyzetére tekintettel jogosan felmerülnek.
coni
Annak lenne értelme hogy a politikusok minimál béren legyenek és ha jól dolgoznak év végén kaphatnak borravalót/hálapénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.