Miközben az éjjel-nappal dolgozó mentők irreálisan alacsony béreket kapnak, addig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetői ennek többszörösét tehetik el fizetségképp – írja a Blikk.

A mentők közt a legjobban keresők közé a mentőorvosok tartoznak, viszont még az ő bérük sem éri el a nettó 250 ezer forintot. Ehhez képest viszont egy kezdő orvos, vagy a mentőautó vezetője még kevesebbet keres, az ő fizetésük alig súrolja a 130 ezret.

A lap adatigénylésre hivatkozva kikérte az OMSZ-től a főbb munkatársak, valamint a vezetők fizetésének listáját. Míg a mentőápolók a pótlékok nélkül körülbelül 95 ezer forintot kapnak, addig a lista alapján többek közt dr. Burányi Béla megbízott főigazgató nettó 849 080 forintot tehet el.

Havi nettó 589 500 forintért dolgozik a mentőszolgálatnál dr. Sepsey György gazdasági igazgató, de hasonló a bérezése a mentők operatív igazgatójának, dr. Czirner Józsefnek a maga nettó 524 ezer forintjával. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivőjének havonta nettó 404 596 forint jár, ez pedig bruttó 20 ezer forintos vezetői pótlékkal egészül ki. A Blikk információi szerint a vezető pozícióban lévőknek céges autó is jár benzinkártyával.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
Azt elfelejtették hozzátenni, hogy 6-szor kevesebbet dolgoznak a hatszor több pénzért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Épp tegnap írtam, hogy győrfy nyilván nem ennyiért "dolgozik"! És így nyerjek a lottón, ahogy igazam volt! A valódi munkások, a mentősök, akik mennek éjjel nappal, meg irreálisan kevés pénzért robotolnak! Szégyen gyalázat!
papa.49
@Desischado: ,,Dolgozik,, ne haragudj ez erős túlzás, ennyiért ,,viszi a szót, a HAZUG SZÓT,, mert az elmúlt 5 évben csak akkor nem hazudott, mikor aludt és nem beszélt...
Desischado
@papa.49: Hát erre nincs mit mondani, igazad van!
coni
Egészségügy, oktatásügy reformja nélkül működésképtelen lesz az egész rendszer, már félig az is.
A hatalom inkább bankvásárlásba öli a közpénzt az egészségügyből, oktatásból pedig kivonja azt.
nezelodo
Divatba jöhetne a mentőknél is a "beépített főnök" tuti hogy kiszúrnák őket a mezítlábas mentősök, mert semmire nem lennének alkalmasak a mindennapi munkában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.