Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a költségvetéssel kapcsolatban úgy számol, hogy a parlament tavaszi ülésszakának végére meglesz a jövő évi büdzsé. Ez szerinte növeli a kiszámíthatóságot.

A költségvetés várható tartalmával kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, nagy valószínűséggel csökkenhet a bankadó a hitelezést növelő pénzintézeteknek, és mérséklődhet a reklámadó is, bár ő – jelezte – kevesli a javasolt 5,3 százalékos kulcsot, de "a közbölcsesség azt mondta, ez a legmagasabb kulcs így is Európában". Reklámadóügyben egyúttal megerősítette, hogy "valamilyen nulla kulcs valamilyen alsó értékhatárral majd szükséges lesz". A társasági adó egykulcsosra, tízszázalékosra csökkentését ugyanakkor nem tartja valószínűnek 2016-ban a miniszterelnök.

A jelentős változások közé sorolta, hogy szeptembertől a gyermekek – a becslések szerint – mintegy 90 százaléka napi háromszor ingyenesen étkezhet majd a bölcsődékben és az óvodákban.

A szakképzés átalakításáról szólva azt jegyezte meg, hogy "néhány fontos ponton megváltozhat a jövőben a magyar közoktatási rendszer". Szerinte ha az oktatás minősége megváltozik, ha elkezd működni egy új szemlélet, és mindenki úgy érzi, hogy valamelyest változtatnia kell a munkáján, akkor 3-4 éven belül láthatóvá válhat "a változás szelleme".

Orbán Viktor az interjú végén arról beszélt, hogy meg kell segíteni a Kárpátalján élő magyar gyermekeket, ezért a kormány civil szervezeteken keresztül forrásokat bocsát rendelkezésre az ő étkeztetésükre, tanáraik biztosabb megélhetésére és a közösségszervezésre. A kárpátaljai magyarok az egységes magyar nemzet egyenrangú részei – hangsúlyozta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Most, hogy eltőzsdézték a közpénzeket valóban kevés.
eszegfu
Én meg O.V.-t emberileg "keveslem", igy nekem már sok is belőle!
Clavigo
Orbán elvtárs,,,a mindenhez értő ,legjobb Társadalmi Kapcsolat.
Nemezis
lehet nem mindenkinek teszik a véleményem, de szerintem először a magyarországi magyar gyermekeket kellene megsegíteni hogy ne éhezzenek. És ha már nálunk senki sem éhezik, akkor minden erővel lehet segíteni a határon túliaknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.