Miért nem változtatunk, ha nem jó az, ami van? Mi köt gúzsba, mi bénít meg? Gyakran beszélgetek külföldön élő magyarokkal, hála az internetnek. Különböző helyeken – Németországban, Angliában, Ausztriában, Norvégiában – élő honfitársaimmal. Van, aki már régen és van, aki néhány éve ment el. Olyan is van, aki alig beszéli már a nyelvet, mert még gyerekként hagyta el az országot. Faggatnak, miért tűrjük a jelenlegi helyzetet? Miért elégszik meg a keményen kifosztott kisember azzal, ami itt történik?

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sajnos, van abban nagyon sok igazsag, hogy az embernek honvagya van - az uj hazaja irant... Ha valaki vilagosan latja, hogy a szulohazaja nem ker belole, vagy eppenseggel ratelepszik az eletere, es beleszol a legmelyebb maganeletebe is, (ez a ket veglet lathato a legjobban a mai Magyarorszagon), akkor, - ha teheti- valaszt egy olyan orszagot, ahol el tudja kepzelni az eletet, es oda emigral. Es akkor a szulohaza az az orszag marad, amit lehet nagyon szeretni, mert ott szulettunk, eltunk, dolgoztunk, mig lehetett, es ahol a csaladunk es barataink elnek.
Amikor eloszor hazalatogattam 6 ev utan, ugy ereztem, hogy az ido visszafordult Ma.o.-n- rossz iranyba, Nagyon konnyu megszokni a jot, es utana nagyon nagy az ellentet, ha ugyanazt a szolgaltatast a szulohazamban klasszisokkal rosszabbul kaphatom csak meg, mint amit az emigraciom 6 eveben az uj hazaban megszoktam. Megkerdezik tolem, miert foglalkozom a mai otthoni elet torteneseivel, mi kozom nekem ehhez? A valaszom: mert akiket szeretek, azon otthon maradtak, kulonbozo okok miatt, es mert azt latom, hogy igenis letezik egy sokkal jobb eletforma, ami akkor is jobb, ha sokat kell erte dolgoznom. Es mert azt latom, hogy a jelenlegi politika azt probalja agymosas formajaban belesulykolni az otthonelok fejebe, hogy az a jo, ami otthon van, es duborgunk, es mi vagyunk a pelda. Mikozben ok Floridaba, Svajcba, es ide, Uj-Zelandra jonnek bulizni, elni, penzt kolteni, amit az otthon elo nyomorgoktol vesznek. el.

Sajnos, nemcsak en vagyok ezzel igy, de a tobbi olyan kommentelo is, aki ide ir, de mashol el.
Valtozast kivanok, ver nelkulit, es IGAZI demokraciat, hiteles politikusokkal, vezetokkel az orszag elen.
Anna Mária
Ez bizony így van.
Sokakat nem az zavarja igazán, hogy a megszokott szolgáltatásokat, árukat drágábban és rosszabb minőségben kapja meg, hanem az emberek gondolkodása, a beletörődés, az, hogy az emberek nagy része csak a saját, rövid távú érdekeit nézi és mindig aszerint hozza meg a döntéseit. Az állandó gyűlölködés, a dögöljön meg a szomszéd tehene-szemlélet is rettentően fárasztó Magyarországon. Az ember egy normálisan működő országban ahhoz is hozzászokik, hogy a köznapi életben nem téma, kinek milyen a politikai irányultsága - ehhez képest Magyarországon rögtön elmondják az emberek magukról, hogy balosak vagy jobbosak, még akkor is besorolják magukat valahová, ha fogalmuk sincs róla, hogy mit takar a bal meg a jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.