Bakondi György altábornagyot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) eddigi vezetőjét megbízott főigazgatóként Tollár Tibor vezérőrnagy, az OKF eddigi helyettes vezetője váltja a szervezet élén. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be az OKF állománygyűlésén kedden, Budapesten.

Érdemes kiemelni, hogy Tollár csak megbízottként lett kinevezve, amely pozíció mindössze hat hónapra szól – írta az Origo. Ennek oka, hogy jelenleg több katasztrófavédelmi szakemberrel egyetemben ellene is összeférhetetlenségi eljárás zajlik a BM Heroes Zrt.-ben betöltött tisztségük miatt. Az OKF tulajdonában álló cég tűzoltógépjárművekkel foglalkozik – ebben voltak az érintettek vezetőségi tagok, ám ezt tiltja a szolgálati törvény.

Az Origo arról is értesült, hogy a kormány ezt a kényes ügyet azzal próbálta rövidre zárni, hogy úgy módosított volna a vonatkozó törvényen, hogy az már ne akadályozza a a főálláson kívüli egyéb munkaviszony létesítését. Ezt a javaslatot később azonban visszavonták. Így Tollár magától mondott le a BM Heroes Zrt.-beli pozíciójáról április 10-ei hatállyal.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Namost ebben mi is a hír? Mondjuk első olvasatra nem érteni, de nekifutottam mégegyszer...

összeférhetelenségi eljárás folyik...és?

egyiket elküldték, jön a másik...egy kicsit döcögve, de kinevezik, oszt jónapot...
Toby
Az egész tűzfújási vezérkar sáros a cikk szerint, de ami érdekes, hogy inkább törvényt akartak módosdítani a javukra, csak hadd maszekoljanak egy kis mellékesért !
Gecisztán szokásos törvényalkotási gyakorlata !
Szarházi maffiát tartunk el - emberek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.