Egyelőre bizonytalan, hogy három-négymilliárd forint vagy ennél nagyságrenddel nagyobb, esetleg 20 milliárd forint a kár – fejtette ki Dobrossy István ügyvéd a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. mintegy kétszáz megjelent károsultja számára tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón a karcagi városházán csütörtökön.

Hozzátette: név szerinti feljelentést tettek a cég vezetőivel szemben, a nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. Felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy csak olyan összegről tegyenek feljelentést, amelynek a forrását igazolni tudják.

A karcagi városháza nagytermét megtöltő mintegy kétszáz károsult láthatóan zaklatott lelkiállapotban, ám fegyelmezetten hallgatta az ügyvéd tájékoztatóját és tett fel kérdéseket.

A tájékoztató alapján a károsultak folyamatosan jelentkeznek, ezért nehéz megbecsülni azt, hogy mekkora összegről lehet szó.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
A Cosa nostra meg a jakuzák és az egész olasz maffia ide jön tanulmányútra!!! Az előadók az arrogáns tonyó, a lézerannyitisésfácánvadász jankó meg a viktor szopkin!!!A tolmács a vidaildikó lesz!!!
nezelodo
Azért csendben megjegyzem, hogy az ilyen lenyúlásoknak a "befektetők" kapzsisága ágyaz meg. Aki elhiszi, ismerve a mai legális banki kamatokat, a húsz százalék hozamot, ott valami baj van, vagy megszédült a nagy nyereség reményétől. Most akkor nekik is a földön járó adófizetők fizessenek? Az a kisvállalkozó akinek nem jött be a remélt üzletmenet, és elbukott a vállalkozás, az kihez szaladjon kártérítésért?
KERKA
Ismét itt egy bizonyíték arra, hogy ebben az országban mindent lehet, csak csókos párti legyen ! Hol maradt az ellenőrzés éveken át??? Ha egy utazási iroda átmegy a banki szektorba, és ráadásul magasabb hozamot ígér, mint az állami, ezt a bankfelügyeletnek ellenőrizni kellett volna, de senkinek nem jutott az eszébe.Van egy sejtésem, hogy miért nem.

A család köszöni szépen jól vannak, unokástól együtt azóta már MEXIKÓBAN isszák a tequilát:)
coni
Fazekas meg Varga is karcagi. Nem hallották a szomszédtól, az utcán az emberektől, a családtól, hogy mi megy a településen? 20 Milliárdot összegyűjteni nem lehet titokban.
Senara
Önkormányzat nem vette észre hogy jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás is nyújtanak ? Utazási iroda pénzt vált és befektetésekkel foglakozik ? .." A polgármester a helyszínen nyilatkozva szomorúnak és meglepőnek nevezte a helyzetet, ugyanis - mint mondta - az utazási iroda vezetőjéről, "a köztiszteletben álló karcagi emberről", akinek azóta nyoma veszett, senki sem feltételezte a történteket" ... ???
coni
@Aki Én 13:37: Jó cikk, magyarul mondja, hogy kik a bűnösök:
"Ez év elején a Fidesz-frakció közleményben támogatta a kormányt abban a törekvésében, hogy minél több bank legyen magyar tulajdonban. Azt írták, hogy a magyarok ki vannak szolgáltatva a külföldi tulajdonú bankoknak, azok pedig tisztességtelenek.
...nem a külföldi bankok lopják el a magyar emberek pénzét, nem náluk tűnnek el a milliárdok, és nem külföldiek juttatják csődbe a bankokat – ezt éppenséggel a magyarok teszik. Sőt, kizárólag a magyarok!

Ha megnézzük a magyar bankcsődök tavalyi listáját, akkor kiderül, hogy azon egyetlen külföldi sincs! Csupán magyar bankok.

Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet, Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet, Széchenyi István Hitelszövetkezet, Alba Takarékszövetkezet, Széchenyi Kereskedelmi Bank, Tisza Takarékszövetkezet – olvasom a neveket. Csalás, sikkasztás, rossz gazdálkodás, ismétlem, egyetlen külföldi sincs közöttük.

És most itt van Buda-Cash ügy, ahol egyszerre négy magyar bank csődesélyes. Az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, a BRB Buda Regionális Bank, és a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank került bajba."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.