Az Európai Bizottság segítségét kéri a kormány, hogy kiderüljön, valóban vizsgálódott-e az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF az M4-es autópálya ügyében – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus egy birtokukban lévő levélre hivatkozva azt mondta, hogy az OLAF vizsgálódhat vagy vizsgálódhatott az M4 ügyében, és a kilométerenkénti magas ár miatt kockázatot látott a beruházásnál.

Lázár János emlékeztetett, hogy a kormány leállította az M4-beruházást, majd jelezte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) már tárgyalt is az érintett cégek képviselőivel. Eddig minden alvállalkozót kifizettek, és természetesen a fővállalkozókat is kifizetik az elvégzett munka arányában – mondta.

A Miniszterelnökség vezetője a kormány fejlesztési szándékairól szólva közölte: a tervek között van a Szolnokot és az M0-st, vagy a Szolnokot és az M5-öst összekötő útnak, vagy mindkettőnek a megépítése. Emellett meg kell vizsgálni a megkezdett M4-es beruházás folytatását Fegyvernek irányában.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
No akkor most ki is hazudik, Lázár vagy Csepreghy.
coni
Jávor jelentette fel az M4-es projektet az Uniónál mert itthon Lázártól azt a választ kapta:
nem túl drága az árajánlat, nem szükséges kivizsgálni.
De az OLAF visszadobta Jávornak mert nem uniós beruházás ezért nekik se joguk, se energiájuk vizsgálni.
szaboria1
@coni: De jobb volt azt hazudni mert nem akarták a Simicskát megnevezni, hogy miatta van ez az egész.
bundi
Esetleg ezt talán az előtt kellett volna mielőtt az unióra kezdték volna kenni a beruházás leállítását...ilyen az amikor a fintoskodó kertitörpék segget csinálnak a szájukból...
Hellcat
Lázár te tetű...utazásos számlákat kiadtad már? Bírósági ítélet született róla...Nos???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.