Az Európai Bizottság (EB) a gazdaságfejlesztési operatív program három programrészének 42 ezer projektjéből hatot kifogásolt, és 3-4 olyan megjegyzést tett, ami a pályázatok elbírálására vonatkozik; a kormány megfontolja az EB javaslatait – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, egy kérdésre válaszolva sajtótájékoztatón.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán jelentette be, hogy a bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartoznak, a három terület 2007 óta pályázható keretösszege mintegy 700 milliárd forint.

Lázár János ugyanakkor kiemelte, hogy a felfüggesztett három programrész nettó értéke 150 milliárd forint, vagyis a 700 milliárd forintból ennyit függesztettek fel valójában, ennyinek a kifizetése még nem történt meg.

A miniszter elmondta: az EB 3-4 olyan megjegyzést is tett, ami a pályázatok elbírálására vonatkozik, de az akkor használt módszert már 2014-ben megváltoztatták, mert a kormány is úgy vélte, hogy a korábbi pályázati elbírálási rend nem alkalmas arra, hogy objektív, az ország érdekét is szolgáló pályázati döntések szülessenek.

A kormány megfontolja a bizottsági véleményt, és kész levonni a tanulságokat, ugyanakkor pénzügyi veszteség nem fenyeget, mert ha pénzügyi korrekcióra kerül is sor, akkor ez még az idén jóváírható és a tartaléklistásoknak kiosztható vagy új pályázatot is le lehet bonyolítani.

Lázár János kiemelte, hogy a 8200 milliárdos, teljes "kasszán" belüli hibaarány 2 százalék alatti, ezzel Magyarország a közép-európai országok közül vezető helyen van a törvényesség és a szabályosság tekintetében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Miért érzem úgy, hogy ez egy rohadt nagy hazugság? Jah már tudom...mert a lázár egy hazudozós megélhetési patkány...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
"Magyarország a közép-európai országok közül vezető helyen van a törvényesség és a szabályosság tekintetében." Mondja Lázár!
akkor jó..és most nyugodtan köpj egyet felfelé és fuss alá...
Hellcat
Miért érzem úgy, hogy ez egy rohadt nagy hazugság? Jah már tudom...mert a lázár egy hazudozós megélhetési patkány...
Anna Mária
Ez a Lázár azért villogtatja lépten-nyomon, hogy sokkal jobban tud hazudni, mint Orbán, mert annyira szeretne még egy kicsit miniszterelnök lenni Vona előtt! :)
Toby
Remélem más is észrevette,hogy az utóbbi időben,lézer mocskos pofájáról lehervadt a rá jellemző, kéjes, gonosz vigyor !
Büdösödtök,lézerkém, büdösödtök ?
Anna Mária
@Toby: Valóban változott a pofázmánya, de szerintem nem aggódik ő, hanem most igyekszik komolyabbra és államférfiasabbra venni a figurát, mert Orbán helyére pályázik.
lampa laz
Nem jött be a gyurcsánybajnaizás. Most már csak az összeget szépítik, de a törvényességet ki kellett volna hagyni jani, mert a ti számtokra az erkölcs és a tisztesség ismeretlen fogalom.
Desischado
Valami újat kéne kitalálni fácánok réme, lézer janó, mert erre már csak a birkák meg a fanok veszik be! Értelmes ember nem!
colibri
Álljon csak ki, hazudozzon csak nap mint nap, remélhetőleg azt éri el vele, hogy pártja, kormánya és természetesen ő maga is "túmács" lesz már azoknak is, akik eddig nem untak még rájuk eléggé!
aremy
@Desischado: a birkákkal óvatosan mert azok mi vagyunk mert engedjük
ezeket csalni lopni és hazudni.
bretagne
A volt Hírtévés lett a Lázár szóvívője? Hiába, a jókat megbecsülik!
mate03
@Desischado: Szerintem ilyen gátlástalan módon hazudni,már művészet!
Bercifiu
@Anna Mária: Hát ez össze is fog jönn9, Viki nem létező köztársasági elnök, Jani meg miniszterelnök.
Anna Mária
@Bercifiu: Remélem, nem, odáig már nem fajulnak ezek.
panellproli
Hála Istennek szorul a hurok a nyakuk körül.Mai hír, hogy Csányi-már nem először_ neki ment Lázárnak, elég szép kis lajstromot felsorolt a kontójára. Feltétlen híveik is egyre másra kezdik mondani hogy baj van a házuk táján /pl. az undoritó Bayer Zsolt/, ugyhogy sokáig már nem fognak pökhendiskedni .Már látom hogy a rács mögött liheg OV. LJ, RA.KL .PP. ha a magyarokban is van annyi gerinc mint a horvátokban, lengyelekben,spanyolokban és franciákban hogy nem szégyenlik rács mögé juttatni a szarháziakat
zöldszem
Lázár! Légy férfi! Állj ki, mond el a Fidesz öszödi beszédét!
Fizessétek vissza az ellopott állami vagyont, vegyetek Kazahsztánba repülőjegyet, és vissza se nézzetek.
Desischado
@aremy: Én nem gondolom magamat birkának, és téged sem például, mert minket ne, tudnak megtéveszteni, látjuk a gazságaikat! Amúgy meg tudhatod, hogfy eszemben sincs sértegetni sem téged, sem mást, csak az egybítes agyhalottakat, meg a fanokat nem állom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.