A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását kezdeményezi, hogy a testületet vezető Németh Zsolt (Fidesz) ott számoljon be arról, ki az a négy vagy öt ember, akit tudomása szerint kitiltottak az Egyesült Államokból – közölte Kerék-Bárczy Szabolcs szombaton az MTI-vel.

A párt elnökségének tagja emlékeztetett, a fideszes politikus korában az ATV-ben azt mondta, nem ismeri mind a hat kitiltott személy kilétét, de négyről vagy ötről tudja, hogy kicsoda.

A politikus arra is kitért, hogy Thomas Melia, az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára legutóbbi budapesti látogatásakor arról beszélt, "az amerikai kormány megítélése az Orbán-rendszerről semmit sem változott". Emellett továbbra is él a tilalmi lista, de az azon szereplők kilétéről a közvélemény még mindig nem kapott tájékoztatást a hatóságoktól – folytatta.

Hozzátette, Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke kivételével a többiekről nem lehet tudni, a kormány ugyanis "egy bonyolult pávatánccal igyekszik elterelni a figyelmet a kérdésről".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.