OKJ-s képzésre kell küldeniük saját családtagjaikat az élelmiszerkisbolt-tulajdonosoknak, ha nyitva akarnak tartani vasárnap – írja a Népszabadság. Egy 2007-es rendelet szerint ugyanis csak szakképzettséggel rendelkező munkavállaló lehet az eladó, ez alól nem kivétel a vasárnaponként a pult mögé állított kisegítő családtag sem.

Bár az egykori Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium végül mentesített sok munkakört a kötelező szakmai képesítés alól, az élelmiszerrel dolgozó eladónak továbbra is élelmiszer-vegyesbolti eladói OKJ-s végzettséggel kell rendelkeznie, függetlenül attól, hogy rendszeresen vagy csak a hét egy napján, vasárnap áll be a pult mögé – számol be a lap.

A Népszabadság kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium jelezte: a rendelet az adminisztráció csökkentése céljából átdolgozás alatt van, és a tárca néhány héten belül előrukkolhat egy új rendeletverzióval. Egyelőre a tárca titka, hogy pontosan milyen változás várható.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hurrrrá, éljen Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Harrach Péter meg az összes félkegyelmű fideszes ... kenyéren és vízen !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@a.a: Ez az igazi kérdés!!! Biztos soknak van családi vállalkozása és így akartak még jobban meggazdagodni. Csak a nagy kapkodásban nem néztek utána milyen végzettség kell hozzá.
perfekt
@Anna Mária: Gyötrő álmaidból ébredve, máris rajzolod a karakteredet,negatív tartományban.Tudod a valóság ott kezdődik ,ahol az álom véget ér! Te az életet-ébredés után is álmodod.Minden olyan hely, ahol írok helyesírási jelzőkkel van ellátva.Így azután,helyesírásom kontroll alatt van.Tehát, az sem igaz, hogy oly sok hibát találni írásaimban-de ezt bizonyítja,az is ,hogy még te is el tudod olvasni.,A ziccert azért kaptad,hogy ténykedésed bizonyossá váljon, nevezetesen az,hogy nem az adott téma érdekel-hanem a másik személy,és te bizony ezzel vagy elfoglalva.Uccsó firkálmányodban is.! Mikor számon kéred másokon-vélt -vagy valós hibáit--valahogy a saját szemedben a gerendát nem észleled.Így aztán annyi tiszteletet várj magadnak-amennyit másoknak-te adsz.Véleményem az-te egy pártában maradt vénlány lehetsz-ki itt találja azon örömöket,amit más emberek- gyakran egy ágyban.Mivel-az eredeti témától eltértünk-én eltekintek a veled való polémiától-és nem válaszolok.Na csá, egy nadrággal különben sem vitázok.
Anna Mária
@perfekt: Oké, csak helyeselni tudom, hogy lekopsz!
perfekt
@Anna Mária: Nálad, már Karácsony van!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.