Matolcsy György két új MNB-s Pallas Athéné alapítványtól is havi tiszteletdíjat kap – írja a Magyar Narancs.

Ezeket a jövedelmeket azonban elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. A lap megkérdezte, hogy hogy ezek a jövedelmek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában a jegybank azt válaszolta, hogy Matolcsy Györgynek „elkölthető jövedelme az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott”.

A pontos számok: Matolcsy György havi 710 ezer forintért és a PA Domus Mentis Alapítvány kuratóriumának tagja, 508 ezerért. Ezeket a jövedelmeit az Összefogás az Államadósság Ellen Alapnak (amit érdektelenség miatt bezúztak március végén), illetve a Hegedűs Zsuzsa Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványának utalta, ezért nem maradt elkölthető jövedelme.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Amit "kifelejtenek" ezek a nagyon "tiszteletreméltó" okosok, azt azonnal el kellene venni tőlük. Nyilván nincs rá szükségük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
Már korábban is mondtam: még a szeme sem áll jól...
JAJMÁR
@ilos: 09:19 Első körben tényleg ingatlanra gondoltam, (mint ahogy tudjuk, azok szoktak kimaradni egyeseknél, a Matolcsyról pedig tudjuk, hogy "gyűjtő")

A vagyonnyilatkozat nem jár fizetési kötelezettséggel, hiszen azt már megtette - aki megtette! Minden adományt bevételként kell kezelni, és persze, majd kiadásként, - nem is értem, hogyan vételezi be, aki kapta -.
A törvény így szól az adományozók esetében:
"Magánszemély által közhasznú szervezeteknek adott közcélú adomány illetve közérdekû kötelezettségvállalás esetén a befizetett összeg 30%-a leírható az összevont adóalap adójából, az adócsökkentés mértéke azonban nem haladhatja meg a magánszemély kedvezményekkel módosított adójának 15%-át!
csak a gyevi bírók feledkezhetnek meg róla, ha egyáltalán ismerik a törvényt, amit hoznak..
JAJMÁR
@ilos: 09:19 Szerinted miért nem mond le "nemes" egyszerűséggel ezekről a jövedelmekről?
havasigyopár
Amikor visszaadtam a vállalkozásomat, évekig zaklattak 1-2 ezer Ft-os kamatok miatt. Ilyenkor hol van a NAV?
havasigyopár
Az MNB-s Alapítvány azért van, hogy tiszteletdíjakat osszanak belőle? Eddig azt hittem, hogy az Alapítványok a szegény rászorulók megsegítésére alakultak.
human
Vajon az adóbevallásából is kifelejtett néhány tételt? Ezt persze csak a NAV tudhatja, ott meg egy kitiltott Vida Ildikó ül. Úgyhogy tök mindegy mit vallottak be nagyjaink, semmi következménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.