Az Együtt szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a közéletből, mert hazudott és csalt a vagyonnyilatkozatával.

Pápa Levente, az Együtt alelnöke szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, pártja vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a jegybankelnök ellen, és azt követeli, hogy a Fidesz tegye lehetővé az MNB felügyelőbizottságának felállítását. Hozzátette: annak a gyanúja is felmerül, hogy a nemzeti bank létrehozott alapítványai azért kellettek, hogy a vezetők megkerüljék a bérplafont.

Az Együtt közleménye utal arra, hogy a Magyar Narancs szerint Matolcsy György nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában a jegybank két alapítványából származó, havi 1,2 millió forintot kitevő jövedelmét arra hivatkozva, hogy azt jótékony célra ajánlotta föl. Az MNB vezetőjének érvelése azonban ellentmond a vonatkozó törvényi szabályozásnak, amely szerint minden adóköteles jövedelmet be kell vallania, függetlenül attól, hogy azt mire fordítja – szögezte le Pápa Levente.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Nagyon helyes !!! Kétvállra fektetni Gyurikát,
vagy a szorítóban egy kiadós K.O !!!
dr. prédikátor
Nem csak a pöttyösseggű kuszaszemnek kell távozni hanem aki az MNB élére kinevezte!!!Azaz viktor szopkinnak is távozni kell!!!
bakegya
@dr. prédikátor: lopnak,urizálnak,tőzsdére közpénzt visznek,ingatlanvagyonuk évente nő -és gyarapszik,adóbevallás mellé járatnak milliárdnyi tévedéseket-hát kik ezek,honnan kerültek elő és meddig mehetnek el ezek a politikai palettán megtűrve?
Orbándiktátor álljon már ki és nagybeszélőkéjével érveljen,ha tud!!!
mate03
@bakegya:Illik rá a mondás! Még a szemese áll jól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.