A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőinek vagyonnyilatkozatai minden esetben összhangban vannak valós vagyoni és jövedelmi viszonyaikkal, és valótlanok a közhasznú célokra fordított tiszteletdíjakkal kapcsolatban megjelent sajtóinformációk – közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet, hogy az MNB alapítványainak jegybanki tisztségviselői tiszteletdíjukat nem veszik fel, hanem közhasznú tevékenységet folytató civil szervezeteknek utalják át jótékony célokra. Az MNB vezetőinek vagyonnyilatkozata mindazokat a jövedelmeket és egyéb juttatásokat tartalmazza, amelyekből elkölthető jövedelem származott. Az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott elkölthető jövedelem, ezáltal vagyongyarapodás sem – szögezi le a közlemény.

A tiszteletdíjakból ugyanakkor minden esetben maradéktalanul levonják és befizetik a közterheket az adóhatóság felé. A jegybanki vezetők a jogszabályokkal összhangban az adóbevallásaikban feltüntetik azokat a tiszteletdíjakat is, amelyeket közhasznú célokra fordítanak.

Az MNB a közleményben egyúttal visszautasítja azokat a pártpolitikai megnyilvánulásokat, miszerint a jegybanki vezetők alapítványi tisztségük révén vagyongyarapodásra tettek volna szert.

Az Együtt a Magyar Narancs cikkére utalva kedden közölte, hogy a párt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Matolcsy György jegybankelnök ellen, mert nem szerepelteti vagyonnyilatkozatában az MNB két alapítványából származó, havi 1,2 millió forintot kitevő jövedelmét arra hivatkozva, hogy azt jótékony célra ajánlotta föl. A Magyar Liberális Párt pedig azt közölte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsy György és Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke ellen.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
El is higgyem amit mondtok, már az se igaz amit KÉRDEZTEK!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Biztos nincs rendben minden körülötte, és vele, passzol a népi közmondás, a szeme sem áll jól!
zöldszem
A MNB szerint nincs gond a vagyon nyilatkozattal.
...vizsgálatot kezdeményez Matolcsy György jegybankelnök ellen...
A NAV befejezte a vizsgálatot, Matolcsy György jegybankelnök ellen, minden a törvényi előírás szerint történt. A vagyon nyilatkozatban semmi eltérőt, súlyos törvényszegést nem talált a vizsgáló hatóság.
Budapest,2015. 04.24.
bakurasz
Most akkor ez kinek a vagyonnyilatkozata? Az MNB-é vagy ezé a széleslátókörű, fidesznyik gecié? Az MNB már annyira a sajátja, hogy az veszi a védelmébe a Ma-tolcsi-holnap-lökcsi privát vagyonnyilatkozatát??!!
Tibor43
Önvizsgálatot tartott Matolcsy és megállapította,hogy minden rendben van a vagyonbevallásával. Biztos ami biztos felkérte az MNB-t,hogy ők is vizsgálják ki.
Rendben találták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.