Nem kér elnézést és magyarázatot sem ad a Burgtheater a vasárnapi fesztiválszereplésükön történt akciójára a Nemzeti Színháznak írt levelében – közölte a budapesti teátrum csütörtökön az MTI-vel. A Burgtheater sajtóosztálya még szerdán este azt közölte az MTI-vel, hogy a bécsi színház igazgatója postafordultával megválaszolta Vidnyánszky Attila magyarázatot kérő levelét, de a levelet nem teszik közzé.

A Nemzeti Színház kommunikációs osztálya az MTI kérdésére csütörtökön azt a tájékoztatást adta, hogy megkapták a Burgtheater válaszlevelét, de – a feladó döntését tiszteletben tartva –, ők sem teszik azt közzé.

Mint fogalmaztak, a levélben semmi újdonság nem szerepel, ha nyilvánosságra kerülne, az sem vinne senkit közelebb a megoldáshoz. A levélben nem kérnek elnézést a társulat akciója miatt és nem adnak magyarázatot a politikai nyilatkozat felolvasására, és arra se, hogy a Burgtheater igazgatója és a darab rendezője miért mondta le a fesztiválon való részvételt – mondták.

A Burgtheater igazgatója a válaszlevélben arra is hivatkozik, hogy magyar művészekkel állnak kapcsolatban, akiknek a magyarországi belpolitikai helyzetre vonatkozó véleménye alapján fogalmazták meg felolvasott levelüket. A bécsi színház vezetője jelezte, hogy meghívásuk esetén szívesen jönnek újra Budapestre játszani.

A Burgtheater vasárnap esti vendégjátéka, a Sirály előadása után egy, a magyarországi demokráciát féltő politikai nyilatkozatot olvasott fel a bécsi társulat egyik tagja a Nemzeti Színházban. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM) – az előzetes programtól eltérően – sem Karin Bergmann, sem a darab rendezője, Jan Bosse nem jött el a társulattal.

Vidnyánszky Attila hétfőn levelet írt Karin Bergmann-nak, amelyben magyarázatot kért a történtekre.

Bár a válaszlevelet nem hozták nyilvánosságra, Karin Bergmann az MTI-nek kifejtette, hogy a MITEM-en való részvételüket megtiszteltetésnek vették, és egy esetleges újabb meghívás esetében szívesen érkeznek ismét Magyarországra.

Ausztria egyik vezető és mérvadó politikai blogjának (andreas-unterberger.at) szerzője, Andreas Unterberger blamázsnak nevezte szerdán a bécsi színház magyarországi akcióját, amely szerinte nem odaillő és tartalmilag nevetséges volt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

len in black
HELYES!!!

Nehogy már még nekik is megmondják, hogy mit tehetnek vagy mit nem tehetnek, a mai magyar aluliskolázott, kőbunkó, korrumpálható, buta, iskolázatlan, vagy tanult paraszt magyar senkiháziak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@bencemacska: Koszi a gyors reakciodat, mondtam, hogy en vagyok tul faradt!...:o)) Bocsiiiii!!! (Csodalkoztam volna, ha a velemenyeddel a sogorokat marasztalnad el, nem olyan csaladbol valo vagy Te,!...:o))))
bencemacska
@karma1: Tudod én hozzászoktam a sorok közti olvasáshoz és próbálom írásban is azt követni!
Jó éjszakát, megyek én is aludni!
(Tudom neked nem éjszaka van, de lehetsz te is fáradt!)
karma1
@bencemacska: Nekem valoban most kezdodott a nap, de csak ma hajnalban 4 orakor kerultem agyba, mert itt nagy volt az unnepi keszulodes az I. VH Gallipoli centenarium megunneplesere, volt tegnap este a melom utan egy nagyon jo hangulatu jotekonysagi zsibvasar, a bevetel a nyugalmazott katonaknak megy, a Voroskereszt altal, nagyon klassz volt, fokent ruhanemut, ekszert (bizsu), cipot, konyveket, CD-ket lehetett venni, es abban a szallodaban volt megtartva, ahol a lanyom dolgozik etteremvezetokent. Az emberek alig akartak hazamenni, azutan segitettem rendbetenni az ettermet , ugyhogy lehet, hogy kicsit meg ketya voltam,...:o)) Joejszakat Nekede, es mar minden vilagos, koszi!...:o))))
Yoda69
Miert kellene bocsanatot kerniuk? Csak az igazsagot mondtak el. amit a fideSS-teveben soha nem hallani. Na persze az igazsag neha faj.
aremy
@bencemacska: pedig majd nem sikerült.
kukac50
Az igazat mondták ezért soha nem kell bocsánatot kérni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.