Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült. Erről Horváth Szilárd, a Somogy Megyei Főügyészség főügyésze tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a baleset okozó férfival szemben, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozva.

A vádlott tavaly szeptember 5-én egy ismerősétől kölcsönkapott, Lamborghini Huracán típusú személygépkocsival vitte autózni egy barátját, hogy kipróbálják az autót. Budapestről Székesfehérvárra tartó útjuk során az utas mobiltelefonjával videózott, felvette a kilométerórát is.

A sofőr az M7-es autópályán a megengedett sebességet többször is túllépte, ötször ennek a duplájával haladt, egyszer pedig túllépte az óránkénti 320 kilométeres sebességet is, közvetlen balesetveszélyes szituációkat teremtve.

A szegerdői autópálya-szakasz után a vádlott mintegy 307 kilométeres óránkénti sebességgel ment az autóval, amikor elveszítette az uralmát a jármű felett. Először a bal oldali szalagkorlátnak ütközött, majd egy hídperemnek, áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol ismét a szalagkorlátnak ütközött. Az autó ezt követően a vízelvezető árokba csapódott, és a tetejére borulva megállt. Mielőtt kigyulladt a gépkocsi, a vádlottnak sikerült kihúznia súlyosan sérült utasát az autóból. A baleset következtében a sértettnek hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, amelyek nyomán súlyos egészségromlás maradt hátra.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rumpundli
"súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat"
Ha a haver tiltakozik, és a felvételt kamunak, sajátnak.. mondja, mindketten egybehangzóan.. háát?
vacsi
Kaphat?! Hát nem nyilvánvaló? Mégis, mi a fenének a KRESZ, ha nem kell betartani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.