Kedvező irányba módosítja a csecsemőgondozási díjra és a gyermekgondozási díjra jogosultak egyes csoportjai számára az ellátás kiszámítására vonatkozó szabályokat az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosítása – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára szerdán az Országgyűlésben.

Zombor Gábor közölte azt is: európai uniós szabályozás miatt 2020. május 20-a után tilos lesz mentolos cigarettát, cigarettadohányt forgalomba hozni Magyarországon.

Az államtitkár ismertetése szerint egy 2014. áprilisi uniós irányelv betiltja a jellegzetes ízesítésű és az alkotóelemeikben ízesítést tartalmazó dohánytermékeket; a tagállamok bizonyos esetben derogációval élhetnek a tiltás tekintetében 2020 májusáig. A tiltás nem vonatkozik a szivarra, a szivarkára, illetve a pipadohányra.

Zombor Gábor elmondta azt is, hogy a törvénycsomag meghatározza az oltások alóli mentesülés szabályait, illetve bevezeti a forgalomba hozatali engedély előtti gyógyszeralkalmazás intézményét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.